Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Αποτελέσματα εξετάσεων πιστοποίησης τραπεζικών υπαλλήλων


Εκδόθηκαν τα αποτελέσματα των τελευταίων εξετάσεων πιστοποίησης που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Ιουνίου 2010, με τη συμμετοχή τραπεζικών υπαλλήλων. Οι συμμετοχές μάλιστα, που ανήλθαν σε 698 άτομα, ήταν αυξημένες κατά 9,8%, σε σχέση με τις προηγούμενες εξετάσεις που έγιναν πριν τρεις μήνες, στις 20 Μαρτίου (636 άτομα).

Μετά και την έκδοση των αποτελεσμάτων, 540 συνολικά, συμμετέχοντες, αποκτούν πλέον, την πιστοποίηση που απαιτείται για να μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και να πωλούν ασφαλιστικά προγράμματα στα τραπεζικά καταστήματα Το ποσοστό επιτυχίας, ανήλθε δηλαδή σε 77,4% επί του συνολικού αριθμού των συμμετεχόντων στην εξεταστική διαδικασία.
 

Συνολικά, είχαν δηλωθεί 776 άτομα και το ποσοστό της αποχής διαμορφώθηκε σε 10,1% (78 άτομα). Η διαδικασία των εξετάσεων πραγματοποιήθηκε σε τρία εξεταστικά κέντρα: Στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (Ε.Ι.Α.Σ.), στο Ελληνικό Τραπεζικό Ινστιτούτο (Ε.Τ.Ι.) και στο Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο (Ε.Π.Ι.) Μακεδονίας

Επίσης, 13 συνολικά τράπεζες, απέστειλαν υπαλλήλους τους προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη πιστοποίηση. «Πρωταθλήτρια», όσον αφορά τον αριθμό των συμμετοχών, ήταν η EFG Eurobank με 199 άτομα. Ακολούθησε η Αγροτική Τράπεζα με 188, η Alpha Bank με 128 και η Εθνική Τράπεζα με 55 άτομα.


Την υψηλότερη βαθμολογία μεταξύ όλων, είχε η κ.
Κυριακή Τσαουσίδου, από την Alpha Bank, που έδωσε εξετάσεις στο Ε.Ι.Α.Σ. και η βαθμολογία της ήταν 97,5%. Να σημειωθεί, ότι και στην προηγούμενη εξεταστική περίοδο, υπάλληλος της ίδιας τράπεζας είχε και πάλι την καλύτερη επίδοση.

Είναι προφανές, ότι το bancassurance αποτελεί βασικό δίκτυο διανομής των ασφαλιστικών προγραμμάτων. Η σημασία του είναι μεγάλη, τόσο για τις τράπεζες, όσο και τις ασφαλιστικές εταιρίες, αν και η κρίση έχει πλήξει το ρυθμό ανάπτυξης των τραπεζικών εργασιών και αντίστοιχα την παραγωγή ασφαλίστρων σε προγράμματα που συνδέονται με αυτές.


Στη διάθεση των ενδιαφερομένων είναι επίσης πρότυπες απαντήσεις επί των ερωτήσεων που τέθηκαν. Ενδεικτικά, κάποιες ερωτήσεις αφορούσαν:



-  Το σκοπό και τη λειτουργία της ασφάλισης και τις προϋποθέσεις που στηρίζεται.
-  Τον ορισμό και τις κατηγορίες ασφαλιστικών επιχειρήσεων που μπορούν να λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα
-  Τη λειτουργική αποστολή των διαμεσολαβητών στην ασφάλιση και γιατί αποκαλούνται και βοηθητικά πρόσωπα
-  Το ασφαλιστικό συμφέρον και την  πρακτική  του  σημασία  στην ασφάλιση
-  Τους κινδύνους αστικής ευθύνης.

Πηγή: Insuranceworld 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου