Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Ελεγχος του μ/κ της «Πρώτη Ασφαλιστική»


Από την ΕπΕΙΑ

Tο πρόγραμμα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης της Πρώτη Ασφαλιστική, όπως αυτό τροποποιήθηκε μετά την απόφαση των πέντε διαμεσολαβούντων να συστήσουν κοινή εταιρεία, μέσω της οποίας η Proton Bank  χορήγησε δάνειο στην ασφαλιστική, εξέτασε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε χθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕπΕΙΑ).

Ο νομικός έλεγχος του προγράμματος χρηματοδότησης κρίθηκε αναγκαίος, προκειμένου η Επιτροπή να δώσει την έγκρισή της.

Ειδικότερα, πρόκειται για δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ που χορηγήθηκε στην κοινή μεσιτική εταιρεία που συνέστησαν οι κ.κ Βασίλης Λιάγκας, Επαμεινώνδας Τσίουρδας, Μάρκος Κατσουλάκης, Ηλίας Σανδάλης και η κα Μαργαρίτα Δημητρίου, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρώτο πρόγραμμα χρηματοδότησης προέβλεπε ότι το δάνειο θα ελάμβαναν οι προαναφερόμενοι ως φυσικά πρόσωπα.

Το εν λόγω δάνειο θα διατεθεί για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με σκοπό την κάλυψη των περιθωρίων φερεγγυότητάς της.

Σημειώνεται ότι οι πέντε διαμεσολαβούντες μετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πρώτη Ασφαλιστική θα θέσουν υπό τον έλεγχό τους το 71%-72% αυτής.

Εν τω μεταξύ, όσον αφορά στα προγράμματα χρηματοδότησης άλλων ασφαλιστικών εταιρειών, καθώς και στο θέμα υπαγωγής κάποιων στο άρθρο 6 του Ν.Δ. 400/70, πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν συζητήθηκαν κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής. 

Ωστόσο, έως το τέλος Αυγούστου εκτιμάται ότι θα έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις και για τα ζητήματα αυτά. 

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου