Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ιστορική συμφωνία για τη Swiss Re

H Swiss Re ανακοίνωσε την υπογραφή μιας ιστορικής συμφωνίας με το Ταμείο Κρατικής Ασφάλισης της Αλαμπάμα (Alabama State Insurance Fund –«SIF»), που προβλέπει την  παροχή τριετούς παραμετρικής ασφάλισης για την καταστροφική έκθεση της αμερικανικής πολιτείας σε κυκλώνες

Η παραμετρική ασφάλιση αποζημιώνει τον αγοραστή βάσει των φυσικών χαρακτηριστικών της καταστροφής. Η πληρωμή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε σκοπό, συμπεριλαμβανόμενων των κοστών επείγουσας αντιμετώπισης, την αντικατάσταση της απώλειας φορολογικών εσόδων και την χρηματοδότηση των αυξανόμενων ασφαλιστικών δαπανών. 

Η συμφωνία αυτή σηματοδοτεί τη πρώτη φορά που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επιστρατεύσει μια τέτοια καινοτομική λύση για να μεταφέρει την οικονομική έκθεση της λόγω φυσικών καταστροφών στον ιδιωτικό τομέα. «Είμαστε ευτυχείς που θα εργαστούμε με το Alabama’s State Insurance Fund για τους βοηθήσουμε με τις ανάγκες διαχείρισης ρίσκου καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του προγράμματος που εφαρμόζεται για πρώτη φορά», σχολίασε ο Raj Singh, Member of Executive Committee and Chief Risk Officer at Swiss Re.

Πηγή: Nextdeal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου