Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Στη σκιά Aspis η ασφαλιστική Liberty της Κύπρου


Ζημιές €7,8 εκ. κατέγραψε το πρώτο εξάμηνο του 2010 η ασφαλιστική Liberty που εκτιμά ότι το υπόλοιπο του έτους «θα είναι δύσκολο να επανέλθει σε κερδοφόρα πορεία». Η εταιρεία, που άλλαξε πρόσφατα μετοχική σύνθεση εξακολουθεί να επηρεάζεται από την προηγούμενη σύνδεση της με το Συγκρότημα Ασπίς. 

Σύμφωνα με stockwatch.com.cy η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της ασφαλιστικής που το πρώτο εξάμηνο του 2009 είχε καταγράψει ζημιές €0,6 εκ., οφείλεται κυρίως σε ζημιές από επενδύσεις, σε εμφάνιση προμηθειών που δεν καταχωρήθηκαν στους λογαριασμούς του 2009 και στη μείωση που παρουσιάζουν τα ασφάλιστρα του ομίλου.

Η εταιρεία, που άλλαξε πρόσφατα μετοχική σύνθεση και ελέγχεται σε μεγάλο βαθμό από τον όμιλο Elma, εξακολουθεί να επηρεάζεται από την προηγούμενη σύνδεση με το Συγκρότημα Ασπίς. Στη σημερινή της ανακοίνωση γίνεται επίκληση «σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία από τη σύνδεσή της με το Συγκρότημα Aspis».

Η σύνδεση με την Aspis που μετονομάστηκε σε Advantage Capital, έχει πάψει από τον Μάιο, αναφέρει η Liberty όταν η Aspis πούλησε όλες τις μετοχές που έχει η εταιρεία. Η εταιρεία αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι προέκυψε ζημιά €2,9 εκ. από επενδύσεις σε μετοχές συνδεδεμένων εταιρειών με το Συγκρότημα Aspis.

Η εταιρεία θεωρεί τα αποτελέσματα ικανοποιητικά, υπό τις περιστάσεις.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου