Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κόβεται η πίστωση χρόνου στα δίκτυα

Τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες, λόγω της μειωμένης ζήτησης ασφαλιστικών προϊόντων, αλλά και των αυξημένων εξαγωγών στον κλάδο Ζωής, τις υποχρεώνει να ασκούν πιέσεις στα δίκτυα προκειμένου να συγκεντρώνουν σε ταχύτερους χρόνους τα εισπραχθέντα ασφάλιστρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iw, στις περισσότερες των περιπτώσεων οι διοικήσεις των εταιρειών επιδιώκουν αλλαγές στις συμβάσεις τους με τα δίκτυα, επιβάλλοντας ως μέγιστο διάστημα για την καταβολή των εισπραχθέντων ασφαλίστρων τους δύο μήνες, όταν μέχρι πρότινος οι αντίστοιχοι χρόνοι έφθαναν και τους έξι μήνες.
Πρόκειται για εξέλιξη η οποία αλλάζει τις σχέσεις μεταξύ εταιρειών και διαμεσολαβούντων, καθότι σε αρκετές περιπτώσεις η μεγάλη καθυστέρηση καταβολής των ασφαλίστρων αποτελούσε στοιχείο διαπραγμάτευσης για τα μεγάλα γραφεία διαμεσολάβησης προκειμένου να συνεργαστούν με μια ασφαλιστική εταιρεία.

Σημειώνεται πάντως ότι, η απόφαση που επεξεργάζεται η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης για τον τρόπο είσπραξης των ασφαλίστρων αναμένεται να μηδενίσει τις καθυστερήσεις καταβολής, καθότι θα προβλέπει την είσπραξη τους απ΄ ευθείας από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Πηγή: Ιnsuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου