Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Εντείνονται οι εξαγορές και συγχωνεύσεις στον Ασφαλιστικό Κλάδο διεθνώς

Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία σύμφωνα με το έγκυρο Bloomberg, το οποίο σε σχετικό άρθρο υπογραμμίζει ότι σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2009, οι συγχωνεύσεις και οι εξαγορές στον κλάδο έχουν αυξηθεί φέτος κατά περίπου 60%.

Από τις αρχές του έτους έχουν ανακοινωθεί συμφωνίες συνολικού ύψους 44,8 δις δολαρίων ενώ πέρυσι είχαν ανακοινωθεί συμφωνίες ύψους 28 δις δολαρίων.

Εν τω μεταξύ εντείνονται οι φημολογίες ότι πριν το τέλος του έτους η Bank of America και η Royal Bank of Scotland θα πουλήσουν τις ασφαλιστικές τους δραστηριότητες συνολικής αξίας 10 δις δολαρίων. Το ίδιο έχουν αναγκαστεί να κάνουν ως γνωστόν και η AIG αλλά και η ING Croep. Από την άλλη, ασφαλιστικοί κολοσσοί όπως η MetLife και η Prudential, που ανέκαμψαν γρήγορα από την κρίση, βρίσκονται στον αντίποδα αναζητώνας να εκμεταλλευτούν τις αγοραστικές ευκαιρίες που παρουσίασε η παγκόσμια ύφεση.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι φέτος οι συμφωνίες θα υπερβούν όχι μόνο τα επίπεδα του 2009 αλλά και του 2008, αλλά θα είναι κοντά στα επίπεδα του 2007 όπου είχαν ανακοινωθεί συμφωνίες ύψους 90 δις δολαρίων στον ασφαλιστικό κλάδο.

Πηγή: Insurancedaily

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου