Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Πλαφόν στις αυξήσεις των προγραμμάτων υγείας


Νομοθετική παρέμβαση για τις χρεώσεις των ιδιωτικών κλινικών σχεδιάζει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Πρόθεση του είναι να βάλει σε τάξη τα τιμολόγια των ιδιωτικών νοσοκομείων και κατά συνέπεια να περιορίσει τις υπερβολικές χρεώσεις που επιβαρύνουν αδικαιολόγητα, όπως υποστηρίζουν οι ασφαλιστές, τα κοστολόγια των ασφαλιστικών εταιρειών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του iw η ανωτέρω παρέμβαση θα ενταχθεί στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΑΝ για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά ώστε το υπουργείο να πιέσει και τις δύο αγορές, ασφαλιστική και νοσοκομειακή, υπέρ των ασφαλισμένων, αλλά και να φέρει σε ισορροπία με τις ρυθμίσεις αυτές τις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις για περιορισμό των αυξήσεων στα ασφάλιστρα.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο με το νομοσχέδιο θα επιβάλλει πλαφόν στις αυξήσεις  των προγραμμάτων υγείας, το οποίο θα προσδιορίζεται βάση συγκεκριμένων κριτηρίων.

Η ρύθμιση αυτή αναμένεται να οδηγήσει σε περιορισμό των εσόδων των ασφαλιστικών εταιρειών οπότε το υπουργείο θα θελήσει να βοηθήσει τις ασφαλιστικές εταιρείες να περιορίσουν το κόστος στα προγράμματα υγείας, βάζοντας σε τάξη τα τιμολόγια των ιδιωτικών θεραπευτηρίων.         

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου