Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Σε στάση πληρωμών ετοιμάζονται οι μικρομεσαίοι για ΟΑΕΕ

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αντίδοτο στην εισφοροδιαφυγή Σχέδιο να μειώσουν τις εισφορές προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν στην κυβέρνηση ξεκινώντας από το 2012 ευελπιστώντας ωστόσο να αποδώσουν τα νέα μέτρα στην είσπραξη των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και ειδικότερα με την ρύθμιση που λήγει στις 15 Οκτωβρίου του 2010.

Προς ενίσχυση μάλιστα αυτής της προσπάθειας τα τρία μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία ( ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και ΟΓΑ) προχώρησαν και σε πολυδάπανη διαφημιστική εκστρατεία στον κυριακάτικο τύπο. 


Σε σύσκεψη που έγινε, προ ημερών στο ΙΚΑ ,με όλα τα ταμεία για την περιστολή των δαπανών ο διοικητής του ΙΚΑ Ρ Σπυρόπουλος αναφέρθηκε σε ένα νέο "ενάρετο κύκλο" σχέσεων με τις επιχειρήσεις στο τομέα της αντιμετώπισης της εισφοροδιαφυγής, αναφέροντας ότι μπορεί να συζητηθεί και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από το 2012.

Στο μεταξύ όμως απογοήτευση επικρατεί στους μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους καθώς η οικονομική κρίση τους έχει γονατίσει και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελμάτων. Επίσης οι τράπεζες δεν χορηγούν δάνεια για αποπληρωμή εισφορών και οι εισφορές είναι ιδιαίτερα υψηλές. Μάλιστα οι οργανώσεις τους σκέπτονται να κηρύξουν στάση πληρωμών.

Τα χρέη των εισφορών στον ΟΑΕΕ φτάνουν τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ και η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε ρύθμιση των χρεών με δραστική μείωση των εισφορών, μέχρις ότου επανακάμψουν τα μεγέθη της οικονομίας. Ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ότι περίπου 140.000 ασφαλισμένοι οφείλουν πάνω από 10.000 ευρω έκαστος. 

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου