Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Το τελικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε

O Όμιλος Ασφαλισμένων Ασπίς σε πρόσφατη ανακοίνωση του επιβεβαίωσε ότι το Σωματείο διαδραμάτισε ουσιαστικό ρόλο στη τελική διαμόρφωση του νομού ιδιωτικής ασφάλισης υπέρ των ασφαλισμένων. 

Προβαίνει σε ευχαριστήριες δηλώσεις προς κομματικούς αρχηγούς   και στη συνέχεια δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει τον αγώνα μέχρι να επέλθει πλήρης  αποκατάσταση τόσο  της τιμής όσο και των χαμένων περιουσιών των ζημιωθέντων Ασπίς. Συγκεκριμένα: 

γαπητοί μας ασφαλισμένοι,

Έπειτα από διάστημα 10 μηνών περίπου η κυβέρνηση κατάφερε να ολοκληρώσει και να ψηφίσει το νομοσχέδιο περί ιδιωτικής ασφάλισης.

Βεβαιώνουμε ότι το Σωματείο ήταν παρόν σε όλες τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τρόπο πολύ δυναμικό που μας κάνει να πιστεύουμε ότι διαδραματίσαμε πολύ σημαντικό ρόλο στη τελική διαμόρφωση του νόμου υπέρ των ασφαλισμένων.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα κόμματα που τάχτηκαν υπέρ του δίκαιου υπέρ πάντων αγώνα για την ανάκτηση των κλεμμένων περιουσιών μας, και ιδιαίτερα το κόμμα του ΛΑΟΣ και τον κύριο Καρατζαφέρη τόσο για την παρουσία του αλλά και για την καταλυτική του συμμετοχή στην διαδικασία ψήφισης του νομοσχεδίου. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα στελέχη κκ. Βορίδη, Πλεύρη για την τόσο πολύτιμη συνεισφορά τους μέσω των εμπεριστατωμένων απόψεων τους.
 
Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τον κύριο Λαφαζάνη από το Συνασπισμό για την αδιάλειπτη συμπαράσταση του. Τέλος ευχαριστούμε τον κύριο Μαρκόπουλο από την ΝΔ, κυρίως για την πύρρεια ρητορική του κατά την διάρκεια συζήτησης δικής του επερώτησης επί του νομοσχεδίου στη βουλή στις 10 Μαϊου που άλλαξε πιστεύουμε την άποψη της κυβέρνησης για τους ασφαλισμένους.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να κατεβάζεται το τελικό νομοσχέδιο το οποίο είναι βελτιωμένο στο σημείο της αποζημίωσης μας από το εγγυητικό κατά 70% χωρίς να είναι απαραίτητη η μεταβίβαση και αναδοχή του χαρτοφυλακίου από κάποιες ασφαλιστικές. Μεγάλο ερώτημα αποτελεί ο χρόνος κυρίως που απαιτείται και η διαδικασία αποζημίωσης μας. Εκφράζονται απόψεις ότι σε περίπτωση μη εύρεσης αναδόχου η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πάνω από 1 δεκαετία!!!

Τελικό Νομοσχέδιο περί Ιδιωτικής Ασφάλισης

Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους για την πλήρη αποκατάσταση 100% της τιμής και των χαμένων περιουσιών γι' αυτό να είναι σίγουροι όλοι όσοι νομίζουν ότι θα σταματήσουμε εδώ. Ο πρώτος γύρος έχει λήξει αλλά θα επακολουθήσουν και άλλοι ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ!!!!

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι το Σωματείο δεν δεσμεύει κανένα ασφαλισμένο για θέματα νομικής εκπροσώπησης΄και γενικότερα στάσης ή στρατηγικής στο καυτό θέμα της Ασπίς Πρόνοια. Ο καθένας είναι ελεύθερος να ακολουθήσει τον καταλληλότερο δρόμο που πιστεύει για την επίλυση του προβλήματος του."


Πηγή: Όμιλος Ασφαλισμένων Ασπίς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου