Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Κέρδισε η Interamerican στη συνεργασία με το ΤΤ

View this article in English
Ο όμιλος της Interamerican αναδεικνύεται ως ο επικρατέστερος διεκδικητής στη μάχη σύναψης συμφωνίας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Ο όμιλος της Interamerican αναδεικνύεται  ως ο επικρατέστερος  διεκδικητής στη μάχη  σύναψης συμφωνίας με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων.

Η διαδικασία επιλογής που διήρκησε τρεις περίπου μήνες, υπήρξε εξαντλητική και συμμετείχαν όλοι οι μεγάλοι ασφαλιστικοί όμιλοι της ελληνικής αγοράς, μεταξύ των οποίων η Εθνική Ασφαλιστική, η Alico, η Allianz, η Groupama, η Αγροτική Ασφαλιστική κ.α. 

Η ανάδειξη του επικρατέστερου έγινε με βάση αυστηρά κριτήρια, όπως η κερδοφορία, οι δείκτες φερεγγυότητες, η κεφαλαιακή επάρκεια και η αξιοπιστία της εταιρείας.

Η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου και προβλέπει την πώληση τραπεζοασφαλιστικών προϊόντων τόσο του κλάδου ζωής όσο και του κλάδου γενικών, μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Η συνεργασία του ομίλου της Interamerican με το ΤΤ, κρίνεται επωφελής και για τα δύο μέρη στο βαθμό που ο ολλανδικός όμιλος αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο όμιλο της ασφαλιστικής αγοράς, με σημαντική παρουσία σε όλους τους κλάδους, ενώ από την πλευρά του το Ταμιευτήριο, αποτελεί ένα από τους ισχυρότερους παίκτες στο τραπεζικό σύστημα, με βαρύνοντα ρόλο στις εξελίξεις.

Πηγή: Insuranceworld 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου