Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαιώθηκαν οι ασφαλιστές για την Audatex

Το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας αποφάσισε να ακυρώσει πρόστιμα 33 εκατ. ευρώ που είχε επιβάλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε τέσσερις ασφαλιστικές 
 
Την ακύρωση της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού που προέβλεπε την επιβολή προστίμου 33 εκατ. ευρώ σε βάρος των Εθνική Ασφαλιστική, Interamerican, Αγροτική Ασφαλιστική και Groupama Φοίνιξ - για τη λειτουργία της Audatex Hellas, αποφάσισε το Διοικητικό Εφετείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό δικαστήριο, εξετάζοντας την προσφυγή μιας εκ των προαναφερόμενων εταιρειών, έκρινε άκυρη την επίμαχη απόφαση, καθότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στην ακροαματική διαδικασία προήδρευσε μέλος της Αρχής που δεν προβλεπόταν από το καταστατικό της.


Πλέον, η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή καλείται είτε να επανεξετάσει την υπόθεση, είτε να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό την ανατροπή της ακυρωτικής απόφασης.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την υπ' αριθ. 460/V/2009 απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, κατά της Εθνικής Ασφαλιστικής επιβλήθηκε πρόστιμο 13,6 εκατ. ευρώ, κατά της Αγροτικής Ασφαλιστικής 5,3 εκατ. ευρώ, της Interamerican 8,6 εκατ. ευρώ και της Groupama Φοίνιξ 5,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Insuranceworld

3 σχόλια:

  1. Σιγά μην πλήρωναν.Στην Ελλάδα βρισκόμαστε ρε παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τον τίτλο σας...
    Είναι διακαίωση το τυπικό, προεδρία μέλους της Αρχής που δεν προβλεπόταν από το καταστατικό της, και δεν είναι σκάνδαλο ότι και αυτοί την γλύτωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 33 εκατομμύρια ευρώ χαρίστηκαν στις ασφαλιστικές σε περίοδο που εξωθούν τους συνταξιούχους στη λιμοκτονία, επειδή η αρμόδια να κρίνει Επιτροπή έβαλε άλλο πρόεδρο. Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή