Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Άντεξαν την κρίση οι Γενικές Ασφάλειες στην Ευρώπη

Ισχυρότερος φαίνεται πως βγήκε από την παγκόσμια οικονομική κρίση ο κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων στην Ευρώπη, βελτιώνοντας την κεφαλαιακή του  θέσης κατά τη διάρκεια του 2009, σύμφωνα με έρευνα της A.M. Best Co. Inc

Όπως όλα δείχνουν το 2010 είτε θα αποτελέσει μία κερδοφόρα χρονιά για τους ασφαλιστές είτε θα κινηθεί στα επίπεδα μία «συνηθισμένης» χρονιάς για τον κλάδο.  Στη
Γερμανία τα έσοδα από τις Γενικές Ασφαλίσεις αναμένεται να είναι περιορισμένα λόγω των ζημιών από τις ανεμοθύελλες Xynthia και Daisy.

Στη
Γαλλία, τα ποσοστά είναι πιθανό να αυξηθούν στο άμεσο μέλλον, εφόσον το επίπεδο της συνολικής αγοράς άγγιξε φέτος το 100,1%. Στην Ιταλία, σύμφωνα με την έρευνα, το 2011 είναι πιθανό να αυξηθούν τα κέρδη λόγω των πιέσεων επί των κερδών των ασφαλιστών.

Τέλος ο κλάδος γενικών ασφαλίσεων στην
Ισπανία παρουσίασε μείωση της τάξεως του 2,8% και διαμορφώθηκε στα  31,7 εκατ. ευρώ  το 2009, λόγω του έντονου ανταγωνισμού των τιμών και της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών. Ωστόσο, η οικονομική κρίση στην Ισπανία, δεν φαίνεται να έχει προκαλέσει εκτεταμένη ύφεση στον κλάδο.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου