Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Δικαστικές προσφυγές κατά του δημοσίου σχεδιάζουν ασφαλισμένοι της Ασπίς



Νομική παρέμβαση και από τις ασφαλιστικές στο νομό για το επικουρικό κεφάλαιο ζωής 
 
Σε δικαστικές προσφυγές προσανατολίζονται ασφαλισμένοι της Ασπίς προκειμένου να απαιτήσουν αποζημιώσεις από το Ελληνικό δημόσιο για τα ασφαλιστήρια τους στις Εταιρίες του Ομίλου Ασπίς καθώς βλέπουν ότι η υπόθεση των αποζημιώσεων αλλά και της μεταβίβασης των χαρτοφυλακίων να βαλτώνει. 
 
Σύμφωνα με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία  ο σύλλογος  των ασφαλισμένων της Ασπίς διαπραγματεύεται την πρόσληψη διεθνούς οίκου-συμβούλου για να προωθήσει τις διαδικασίες εύρεσης αναδόχου εταιρείας που θα πάρει το χαρτοφυλάκιο της Ασπίδος.


Το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ν. Κεχαγιάογλου, γραμματέας του συλλόγου δηλώνει  «σκεφτόμαστε να κάνουμε αγωγές γιατί υπήρξε αφ' ενός τεράστια καθυστέρηση στο θέμα της αναδοχής με αποτέλεσμα η διαδικασία να μη γίνεται σήμερα με συμφέροντες όρους για τους υποψήφιους αναδόχους και αφ' ετέρου επειδή το κράτος παρά την αυταπόδεικτη και πανθομολογούμενη αστική του ευθύνη δεν αναλαμβάνει ούτε κατ' ελάχιστον αποζημιωτική ευθύνη έναντι των ασφαλισμένων».

Μάλιστα προκειμένου να συναποφασίσουν τις νομικές ενέργειες στις οποίες θα προβούν οι ασφαλισμένοι, ο σύλλογος θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις σε κεντρικά ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη (29/9), στην Κρήτη (11/10) και στην Αθήνα (20/10).

Στο μεταξύ σύμφωνα με παράγοντες της ασφαλιστικης αγοράς οι ασφαλιστικές εταιρίες  είναι διατεθειμένες να προσφύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της αναδρομικότητας  της κάλυψης  από το υπό σύσταση Εγγυητικό Ταμείο Ζωής, και των ανοιγμάτων των εταιριών Ασπίς και Commercial Value. Απλά περιμένουν να βγουν οι πρώτες αποφάσεις για την καταβολή της εισφοράς στο ταμείο ώστε να κατατεθούν οι σχετικές προσφυγές.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου