Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Διεργασίες για συγχώνευση ασφαλιστικών εταιριών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν έντονα στην ασφαλιστική αγορά το τελευταίο διάστημα υπάρχουν διεργασίες να γίνει ένα μεγάλο deal συγχώνευσης μεταξύ μικρομεσαίων ασφαλιστικών εταιριών.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς οι πιέσεις για κεφάλαια στις μικρομεσαίες ασφαλιστικές είναι έντονες .


Υπάρχει ένας συνωστισμός από αυτές να μπουν στην ευνοϊκή ρύθμιση της αποτίμησης της κεφαλαιακή τους επάρκειας με το άρθρο 6 ν.δ. 400/70, περί κατά παρέκκλιση υπολογισμού των περιουσιακών στοιχείων  Ωστόσο όπως αναφέρουν για όσες γίνει θα είναι μια λύση προσωρινή καθώς η εφαρμογή του Solvency II ξεκινά τον Οκτώβριο του 2012 ή το αργότερο από 1/1/2013.

Απο την εφαρμογή της σχετικής οδηγίας οι απαιτήσεις των κεφαλαίων θα είναι μεγάλες και ως εκ τούτου εκτιμούν ότι αρκετές εταιρίες δεν θα μπορέσουν να εναρμονιστούν και τα λουκέτα σε κάποιες από αυτές θα είναι αναπόφευκτα.

Όπως αναφέρει το euro2day.gr σημαντικό ρόλο στις διεργασίες που γίνονται μεταξύ των μεγαλομετόχων αυτής της κατηγορίας ασφαλιστικών εταιριών είναι στέλεχος της αγοράς που διετέλεσε σε κορυφαίες θέσεις μεγάλων ασφαλιστικών εταιρειών και ο οποίος θα αναλάβει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην νέα εταιρία.

Πηγή: Asfalisinet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου