Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Το Δεκέμβριο το ν/σ για τη Διαφάνεια στους διαμεσολαβούντες

Για τις αρχές Δεκεμβρίου μεταφέρεται η κατάθεση στη βουλή του νομοσχεδίου για την διαφάνεια
 
Πρόκειται για νομοθετική πρόταση της κυβέρνησης την οποία ήδη επεξεργάζεται ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, και την οποία σε μια πρώτη εκδοχή της έχει παρουσιάσει τόσο στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, όσο και στους διαμεσολαβούντες του κλάδου στην ασφαλιστική αγορά.

Μάλιστα, από την Ένωση φέρεται να δέχθηκε έντονες επικρίσεις, αρχικά τουλάχιστον, για πολλές από τις διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου, ενώ στους διαμεσολαβούντες ο γενικός γραμματέας μάλλον βρήκε έναν πολύ σημαντικό σύμμαχο, αφού, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποί τους με τους οποίους ο κ. Σπυράκος συναντήθηκε προημερών, το πλαίσιο το οποίο επιχειρεί να καθιερώσει η κυβέρνηση για τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά θα ωφελήσει τα μέγιστα τον κλάδο.

Πάντως, πληροφορίες του
Insurance World αναφέρουν ότι ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή σε αυτή τη φάση έχει στις προτεραιότητες του να ολοκληρώσει τρεις κρίσιμες νομοθετικές παρεμβάσεις που αφορούν στις εισπρακτικές εταιρείες, στον ανταγωνισμό και στην αναμόρφωση της νομοθεσίας περί προστασίας του καταναλωτή. Στη συνέχεια θα αφοσιωθεί στο νομοσχέδιο για τη διαφάνεια στην ασφαλιστ
ική αγορά.

Όπως εκτιμά ο κ. Σπυράκος, στις αρχές Δεκεμβρίου θα είναι έτοιμος να καταθέσει το
νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ θα πρέπει να τονιστεί ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός και η απόφαση του Πρωθυπουργού για μεταφορά της γενικής γραμματέας Καταναλωτή από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στο υπουργείο Εργασίας προκάλεσε καθυστερήσεις στην προώθηση όλων των προαναφερόμενων νομοθετικών ρυθμίσεων.

Πηγή: Insuranceworld

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου