Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ελληνική Τράπεζα: Ενισχύθηκε με πρωτοβάθμιο κεφάλαιο ύψους €141 εκατ.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία αιτήσεων για εγγραφή στην έκδοση των Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας με το συνολικό ποσό που συγκεντρώθηκε να φτάνει τα 141 εκατ. ευρώ.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Ελληνική Τράπεζα θωρακίζεται έναντι των αρνητικών επιπτώσεων από  την παγκόσμια οικονομική κρίση. Αυτό έχει επιτευχθεί με την έκδοση των Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου με τα οποία  ενισχύεται η κεφαλαιακή επάρκειά  και το πρωτοβάθμιο κεφάλαιό της.

Η άντληση νέων κεφαλαίων  ενδυναμώνει τη θέση της τράπεζας και τη στηρίζει στην υλοποίηση των στρατηγικών και αναπτυξιακών της σχεδίων.

Η επιτυχία της αύξησης του κεφαλαίου έχει μεγάλη σημασία λαμβάνοντας υπόψη την ταυτόχρονη άντληση κεφαλαίων και από άλλους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. 

Η επιτυχημένη αυτή έκδοση, σημειώνεται στην ανακοίνωση, επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των μετόχων αλλά  και άλλων επενδυτών προς την Ελληνική Τράπεζα, ακόμη και σε αυτή τη  δύσκολη περίοδο που διανύει η οικονομία.

Η ορθή αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων από τη Διεύθυνση και οι έγκαιρες και ορθές στρατηγικές αποφάσεις έχουν σαν στόχο την ορθολογική διαχείριση των αρνητικών επιπτώσεων της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης.  

Η Ελληνική Τράπεζα ευχαριστεί τους μετόχους και το επενδυτικό κοινό που  έχουν συμμετάσχει στην έκδοση των Μη Σωρευτικών Μετατρέψιμων  Αξιογράφων Κεφαλαίου για την εμπιστοσύνη τους   προς την  Τράπεζα και ευελπιστεί να συνεχίσει την καλή της πορεία, ώστε, να μπορεί, να  στηρίζει την πελατειακή της βάση και την κυπριακή οικονομία.
 
Πηγή: Capital
 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου