Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Υγεία: Επενδύσεις 160 εκατ. από τον όμιλο Υγεία έως το 2011

Ο Α. Βγενόπουλος υποστήριξε πως «υλοποιούμε το δικό μας Fast Track», ενώ πρόσθεσε πως ο όμιλος δίνει πρωταρχική σημασία στην ποιότητα για όλες τις υπηρεσίες που προσφέρει

Επενδύσεις ύψους 100 εκατ. ευρώ πραγματοποίησε μέσα στο 2010 ο όμιλος Υγεία μετά και την ολοκλήρωση της Παιδιατρικής Κλινικής του Μητέρα. Συνολικά, οι επενδύσεις του ομίλου μέχρι το 2011 θα φτάσουν τα 160 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε χθες κατά τα εγκαίνια της 5ης παιδιατρικής κλινικής του Μητέρα. 

Ο πρόεδρος του ομίλου, κ. Ανδρέας Βγενόπουλος αναφερόμενος στο επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας υποστήριξε πως «υλοποιούμε το δικό μας Fast Track», ενώ πρόσθεσε πως ο όμιλος δίνει πρωταρχική σημασία στην ποιότητα για όλες τις εταιρείες που τον απαρτίζουν.

Ο πρόεδρος του ομίλου αναφέρθηκε ακόμη στη διεθνή πιστοποίηση των εταιρειών υγείας του ομίλου κατά JCI, και σημείωσε πως αυτή η επιτυχία δεν είναι μόνο αποτέλεσμα των διαρκών επενδύσεων, αλλά οφείλεται και στην ποιότητα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού. Μαζί με τα εγκαίνια της 5ης παιδιατρικής κλινικής στο Μητέρα, εγκαινιάστηκαν και οι VIP θάλαμοι του 7ου ορόφου. 

Από την πλευρά του, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος ευχήθηκε καλή πορεία στο επόμενο διάστημα και δεσμεύθηκε πως μέχρι το τέλος του έτους θα επιχειρήσει να δώσει λύση στα βασικά προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της υγείας, και έφερε ως παράδειγμα τις πρόσφατες συζητήσεις για τις επικείμενες αλλαγές στο χώρο των ιδιωτικών κλινικών.

Στο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Μητέρα, κ. Κων. Σταύρου σημείωσε, μεταξύ άλλων, πως το Μητέρα αναβαθμίζει τους χώρους των μονάδων του, σε αντίθεση με μονάδες του ανταγωνισμού που εφαρμόζουν αθέμιτες πρακτικές.

Η αναβάθμιση των χώρων του Μητέρα μέσω των έξι κλινών VIP του 7ου ορόφου και της παιδιατρικής κλινικής 32 κλινών στον 5ο όροφο, αποτελούν μια επένδυση που υπερβαίνει τα 12 εκατ. ευρώ μαζί με τον εξοπλισμό. Πλέον αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική κλινική στη χώρα, με 501 κλίνες. Συνολικά, το Μητέρα ολοκλήρωσε ανακαίνιση 8.000m2 που περιλαμβάνει:
  • Ανακαίνιση του συγκροτήματος χειρουργείων του 1ου επιπέδου με δημιουργία 6 νέων χειρουργικών αιθουσών, ως συμπλήρωμα στις 6 υπάρχουσες χειρουργικές αίθουσες, 21 πολυτελών αιθουσών ανανήψεων ασθενών, ειδικό χώρο προνάρκωσης παίδων. Συνολικά, σήμερα, έχει 20 σύγχρονες χειρουργικές αίθουσες, 6 αίθουσες μαίευσης και 17 αίθουσες ωδινών.
  • Πλήρη ανακαίνιση των εξωτερικών ιατρείων του 1ου ορόφου που χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική και διαθέτουν φιλόξενους χώρους υποδοχής - αναμονής επισκεπτών και γυναικολογικά εξεταστήρια, προκειμένου να εξυπηρετούνται περισσότερες γυναίκες.
  • Πλήρη ανακατασκευή όλων των δωματίων σε 6ο και 7ο όροφο.
  • Δημιουργία VIP ορόφου (7ος ), με 1 μεγάλη σουίτα, 3 Lux σουίτες και 1 Lux μονόκλινο.

Πηγή: Hμερησία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου