Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ο Σωκράτης Λαζαρίδης νέος πρόεδρος του Χ.Α.


Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης είναι ο νέος πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών και διευθύνων σύμβουλος της ΕΧΑΕ, σε αντικατάσταση του απερχόμενου προέδρου Σπύρου Καπράλου.

Επίσης, ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης αναλαμβάνει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στη θυγατρική εταιρεία του ομίλου, την Εταιρεία Εκκαθάρισης Συναλλαγών Χρηματιστηρίου Αθηνών Α.Ε. 

Αυτό ανακοίνωσε χθες η ΕΧΑΕ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου και γνωστοποίησε ότι η επικύρωση της εκλογής του κ. Σωκράτη Λαζαρίδη θα πραγματοποιηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση της ΕΧΑΕ. Ο νέος πρόεδρος του Χ.Α. εργάζεται από το 1994 στον όμιλο της ΕΧΑΕ. 

Σπούδασε στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε για MSc στο Queen Mary College του Λονδίνου, με ειδίκευση στην Οικονομετρία. Το 1987 ιδρύει την εταιρεία EFFECT ΕΠΕ, που ειδικεύτηκε στον χώρο ανάπτυξης λογισμικού για την κεφαλαιαγορά. Τον Μάϊο του 1998 ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης ανέλαβε τη γενική διεύθυνση του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Από τον Δεκέμβριο του 2000 αναλαμβάνει τη θέση του εκτελεστικού αντιπροέδρου του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Από τον Ιανουάριο του 2007, κατέχει τη θέση του γενικού διευθυντή Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης στον όμιλο της ΕΧΑΕ.

Συνοπτικά, στο διάστημα 1994 μέχρι σήμερα ήταν υπεύθυνος για όλα τα μεγάλα έργα που συντελέσθηκαν στην ελληνική κεφαλαιαγορά, όπως η τεχνολογική αναβάθμιση των υποδομών του ομίλου (σύστημα ΑΣΗΣ την περίοδο 1994-99, εγκατάσταση ΟΑΣΗΣ και ανάπτυξη του Δικτύου Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, ενώ είχε συμβολή στην αποϋλοποίηση της αγοράς μετοχών), τη δημιουργία της αγοράς παραγώγων, τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση του χρηματιστηρίου μέχρι την εισαγωγή των μετοχών της ΕΧΑΕ στη χρηματιστηριακή αγορά. Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης γεννήθηκε το 1962, είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Πηγή: Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου