Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Εθνική Τράπεζα: Γενική Συνέλευση με δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας στο 15%

  Πηγή: Καθημερινή
 
 Το πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης της Εθνικής έχει καταστήσει την τράπεζα «φρούριο ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης μιλώντας στην έκτακτη γενική συνέλευση της Εθνικής.

Ο κ. Ταμβακάκης επισήμανε ότι η Εθνική Τράπεζα με την ολοκλήρωση του προγράμματος βρίσκεται πλέον στην πρώτη πεντάδα των τραπεζών σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσον αφορά τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας που ανέρχεται πλέον στο 15%.

Ο δείκτης αυτός είναι «αδιανόητος» για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα πρόσθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Αναφορικά με τη διάθεση ποσοστού 20% περίπου της θυγατρικής της Finansbank επισήμανε ότι η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2011 τονίζοντας ότι η κίνηση αυτή δεν είναι αμυντική αλλά επιθετική και θα γινόταν ακόμα κι αν δεν υπήρχε σε εξέλιξη η κρίση.

Ο κ.Ταμβακάκης ανέφερε επίσης ότι η Εθνική Τράπεζα με την ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας κατάφερε να ανοίξει τη διατραπεζική αγορά και ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαδικασία απεξάρτησης της Εθνικής Τράπεζας από την έκθεσή της από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Μιλώντας στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της Εθνικής Βασίλης Ράπανος τόνισε ότι η κρίση μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία την οποία η εθνική θα την αξιοποιήσει προς όφελος των μετόχων της τράπεζας και της οικονομίας μας.

Επίσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει εμπιστοσύνη στην ωριμότητα και στις δυνατότητες των Ελλήνων προσθέτοντας ότι δεν είναι δυνατόν να θέλουμε να αλλάξουμε τη χώρα μας χωρίς να αλλάξουμε και εμείς.

Η Εθνική Τράπεζα θα κάνει σήμερα αίτηση προς το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας για επιστροφή των προνομιούχων μετοχών του δημοσίου ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, αίτημα που έχει υποβάλει στην τράπεζα της Ελλάδος από τις 22 Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου