Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Κινήσεις συνασπισμού πέντε ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών

Πηγή: insuranceworld.gr

Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τουλάχιστον πέντε εταιρειών υπό μια κοινή επιχειρηματική «ομπρέλα» ανέλαβε ο κ. Φωκίων Μπράβος
 
Πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση τουλάχιστον πέντε ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών υπό μια κοινή επιχειρηματική «ομπρέλα» ανέλαβε ο πρόεδρος του ομίλου International Life, Φωκίων Μπράβος.
 

Ήδη μια πρώτη προσέγγιση μεταξύ εκπροσώπων των εν λόγω εταιρειών έγινε χωρίς ωστόσο να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Μάλιστα, στη συνάντηση αυτή συμμετείχε και παλιός γνώριμος της ασφαλιστικής αγοράς, ο οποίος ανέλαβε συντονιστικό – συμβουλευτικό ρόλο. 
 
Η εν λόγω προσπάθεια θα έχει συνέχεια, ενώ όπως αναφέρουν πηγές του iw, η πρωτοβουλία του κ. Μπράβου φαίνεται να υπαγορεύεται από τις συνθήκες της ίδιας της αγοράς, που επιβάλλουν μεγαλύτερα και πιο ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα, ικανά να αντιμετωπίσουν το σκληρό ανταγωνισμό του κλάδου, τις αυξημένες υποχρεώσεις σε εποπτικά κεφάλαια από τη Solvency II, όπως και τις πιέσεις τις οποίες ασκεί συνολικά στην οικονομία η κρίση.

Στο βαθμό που θα υπάρξει τελικά συμφωνία για τη δημιουργία του επιδιωκόμενου ελληνικού επιχειρηματικού ομίλου, μένει να φανεί ποια θέση θα λάβει η νέα εποπτική αρχή, η Τράπεζα της Ελλάδος, που αναλαμβάνει δράση από την 1η Δεκεμβρίου.

2 σχόλια:

  1. 5 se 1?kako den einai...alla tha ginei mia etaireia?kai ean ginei mia tote oi ergazomenoi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αγαπητέ....ποιός νοιάζεται για τους συναδελφους.......η τσέπη τους να είναι καλά.....

    κεντρί

    ΑπάντησηΔιαγραφή