Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΕΑΕΕ: Δεν υπάρχει κύμα εξαγορών στα συνταξιοδοτικά, αντεπεξέρχεται η αγορά

Πηγή: asfalisinet.gr

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών το ποσοστό των εξαγορών του Κλάδου Ζωής αυξήθηκε στο 9μηνο του 2010 κατά 4,5% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 ή σε απόλυτους αριθμούς κατά 22,7 εκ. ευρώ, ποσό που, αντιστοιχεί στο 0,25% των αποθεμάτων του κλάδου Ζωής.

Επίσης σημειώνει ότι “η μικρή αυτή αύξηση δικαιολογείται απόλυτα από τις εξαιρετικά δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα και τον περιορισμό των εισοδημάτων».
 
Eπίσης σε επιστολή της προς την Γενική Γραμματεία Καταναλωτή σχετικά με τον επικείμενο διάλογο που ανοίγει για θεσμοθέτηση κανόνων διαφάνειας στους όρους των συμβολαίων υγείας σημειώνει:

Η Ένωση  είναι υπέρ ενεργειών που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη φερεγγυότητα των προγραμμάτων υγείας,  ωστόσο διαμηνύει ότι είναι αντίθετη σε “κάθε πρωτοβουλία ή διάδοση ανακριβούς πληροφορίας που μπορεί να αποβεί εις βάρος των ασφαλισμένων ή να δημιουργήσει αβάσιμες ανησυχίες στους πολίτες».

Τέλος υπογραμίζει  τα προβλήματα σχετικά με το υψηλό κόστος των υπηρεσιών υγείας αναφέροντας οτι  «το υψηλό και συνεχώς αυξανόμενο κόστος των υπηρεσιών υγείας ,  δυσχεραίνει την πρόσβαση του πολίτη στις μονάδες υγείας της χώρας και επιβαρύνει αιφνιδιαστικά τόσο τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες που λειτουργούν ως ενδιάμεσος καταναλωτής όσο και τον ίδιο τον πολίτη» και καλεί τα αρμόδια Υπουργεία να διαμορφώσουν άμεσα το πλαίσιο ελέγχου του κόστους των ιδιωτικών υπηρεσιών υγείας.

1 σχόλιο: