Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Αλλαγές εικόνας στην ΕΑΕΕ

Πηγή: insuranceworld.gr

Σχέδια για την ισχυροποίηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος επεξεργάζεται το διοικητικό της συμβούλιο.

Όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του iw, η αρχική πρόταση την οποία είχε φέρει προ αρκετών εβδομάδων προς συζήτηση στο Δ.Σ. ο πρώην πρόεδρος αυτού,
Μίνος Μωυσής, περί ενός περισσότερο διευρυμένου εκτελεστικού σχήματος, δείχνει να έχει ωριμάσει.
 
Στους κόλπους της ασφαλιστικής αγοράς θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι στη γενική συνέλευση του Φεβρουαρίου, τα μέλη της Ένωσης θα κληθούν να αποφασίσουν, εκτός από τη νέα σύνθεση του Δ.Σ., και αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας του φορέα, αλλαγές οι οποίες θα δημιουργήσουν έναν πιο ισχυροποιημένο πυρήνα στη διοίκηση της Ένωσης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προς τη γενική συνέλευση θα προταθεί η διεύρυνση του αριθμού των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής, από πέντε που είναι σήμερα, σε εννέα.


Πηγές της αγοράς διευκρινίζουν ότι στην εννεαμελή
Εκτελεστική Επιτροπή θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι μικρότερων εταιρειών, ώστε στο πλαίσιο αυτής να εκφράζονται όλες οι τάσεις της αγοράς.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται στην ασφαλιστική αγορά οι ζυμώσεις για το ποιος θα διεκδικήσει τη θέση του προέδρου στην Ένωση κατά την επόμενη διετία, με το μεγάλο ερωτηματικό να αφορά στο
Γ. Κώτσαλο και στο κατά πόσο τελικά θα θελήσει να αναλάβει, εκτός από υπηρεσιακός που είναι σήμερα, πρόεδρος για τη διετία 2011 – 2012.

Ο ίδιος αποτελεί ένα από τα ισχυρά χαρτιά του κλάδου, όμως δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει, επισήμως τουλάχιστον, αν θα διεκδικήσει την προεδρία. Αδιευκρίνιστο παραμένει επίσης το ποιοι άλλοι ενδεχομένως να θελήσουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους για τα ηνία της Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου