Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

ΑΤΕ Ασφαλιστική: Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων στο εννεάμηνο

Πηγή: asfalisinet.gr

Σε ανοδική τροχιά κινούνται τα μεγέθη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής κατά την τρέχουσα χρήση, γεγονός που πιστοποιείται από την ανοδική πορεία των εργασιών της κατά το εννεάμηνο, παρά την επιδεινούμενη οικονομική κρίση και παρά τα προβλήματα στην ασφαλιστική βιομηχανία.
 
Ειδικότερα, η ΑΤΕ Ασφαλιστική, αύξησε στο εννεάμηνο την παραγωγή ασφαλίστρων της στα 178,8 εκατ. ευρώ έναντι 156,0 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο περυσινό διάστημα (+14,6%). Μαζί με τα δικαιώματα συμβολαίων η παραγωγή στο ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 15,6%, καθώς ανήλθε στα 202,2 εκατ. ευρώ, από 174,8 εκατ. στο εννεάμηνο του 2009.

Αποτελέσματα Εταιρείας και Ομίλου.

Παρόλο που καταχωρήθηκαν στα αποτελέσματα της περιόδου, μετά από απόφαση της Διοίκησης, απομειώσεις αξίας 8,6 εκατ. ευρώ, μετοχών εισηγμένων εταιρειών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι οποίες ήταν ενταγμένες στο χαρτοφυλάκιο της κατηγορίας «Διάθεση προς Πώληση (AFS)» στα πλαίσια του εξορθολογισμού των οικονομικών μεγεθών του ισολογισμού, τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρείας για το εννεάμηνο είναι θετικά καθώς διαμορφώθηκαν σε κέρδη 1,2 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 10 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ τα μετά φόρων αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε ζημιές 0,8 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 6,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του περσινού έτους.

Επίσης τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων του ομίλου της ΑΤΕ Ασφαλιστικής είναι θετικά κατά 1,3 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 10,8 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του περσινού έτους, ενώ τα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε ζημιές 0,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 7,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Το σύνολο των αποζημιώσεων που κατεβλήθη σε πελάτες της, ανήλθε στα 91,1 εκατ. ευρώ έναντι 86,5 εκατ. ευρώ (αύξηση:+5,3%) και οι λειτουργικές δαπάνες ανήλθαν στα 36,5 εκατ. ευρώ, έναντι 29,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η αύξηση αυτή των λειτουργικών δαπανών οφείλεται κυρίως στην έκτακτη πρόσθετη επιβάρυνση της περιόδου με 2,2 εκ. ευρώ από την αύξηση των εισφορών στα Ομαδικά ασφαλιστήρια, στην επιβάρυνση της περιόδου με τον φόρο μεταβίβασης των συμμετοχών των εταιρειών του ομίλου της ΑΤΕbank με 0,8 εκ. ευρώ, από διάφορες άλλες επιβαρύνσεις έναντι της υποχρέωσης προσαρμογής στο SOLVENCY II και από άλλα κονδύλια που προήλθαν από καταμερισμό ετησίων δαπανών σε εξαμηνιαία βάση. Εάν τα παραπάνω έκτακτα έξοδα αφαιρεθούν από το διαμορφωθέν ύψος, τότε οι λειτουργικές δαπάνες της περιόδου παρά την αύξηση της παραγωγής θα είχαν μηδενική αύξηση σε σχέση με πέρσι.

Η καθαρή θέση της Εταιρείας στις 30.9.2010 διαμορφώθηκε στα 19,4 εκ. ευρώ έναντι 35,4 εκ. ευρώ που ήταν στην αρχή της χρήσης. Η μείωση αυτή οφείλεται κυρίως στην απομείωση του χαρτοφυλακίου «Διαθέσιμα προς πώληση», λόγω της σημαντικής μεταβολής της τρέχουσας αξίας των επιμέρους αξιόγραφων που περιλαμβάνονται σ’ αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου