Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Από ξανθό και από Δανό μαθαίνεις την αλήθεια - Συγχωνεύσεις ή λουκέτο σε νοσοκομεία!

Πηγή: greekmoney.gr

Ο Πολ Τόμσεν, ο Δανός Επικεφαλής Επιθεωρητής της Ελληνικής οικονομίας εκ μέρους ΔΝΤ ( ο σκιώδης πρωθυπουργός δηλαδή), διαψεύδει την Ελληνική κυβέρνηση και σε συνέντευξη του στους LA Times (23/11), υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει στις αγορές το 2012. 

Αυτή η δήλωση του κ. Τόμσον έρχεται σε αντίθεση με την πρόβλεψη του προϋπολογισμού του 2011, στον οποίο η κυβέρνηση έχει γράψει ότι θα βγει στις αγορές το 2011, για να δανειστεί περίπου 10 δισ. ευρώ.  

Δεν ξέρουμε ποιός λέει την αλήθεια, αλλά υποψιαζόμαστε ότι ο σκληρός τεχνοκράτης των τοκογλύφων πολυεθνικών δανειστών μας, μάλλον δύσκολα θα έκανε λάθος!

Ο κ. Τόμσον ουσιαστικά προέβλεψε ότι η τρίτη δόση του Μαρτίου δεν θα εξαρτηθεί από τα έσοδα, αλλά από την σκληρή πολιτική και στις απολύσεις στις ΔΕΚΟ και κυρίως στα νοσοκομεία, για τα οποία ζητά από την κυβέρνηση και από τον Α. Λοβέρδο, συγχωνεύσεις και ίσως και κλείσιμο ορισμένων εάν χρειαστεί, υπονοώντας μαύρα μαντάτα στο χώρο της περίθαλψης.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα - αποκάλυψε ο κ. Τόμσεν στους LA Times - είναι τα 120 κρατικά νοσοκομεία, που είναι τελείως ανοργάνωτα. Δεν έχουν λογιστικό σχέδιο, δεν έχουν αρχεία για να μετρήσεις εάν έγιναν σπατάλες ή συναλλαγές και ενοποιώντας τα ( κοινά λογιστήρια, κοινές υπηρεσίες όχι έκτακτης ανάγκης κ.λ.π) θα επιχειρηθεί να γίνει οικονομία.

Σε ότι αφορά τους Δημόσιους υπαλλήλους ο κ. Τόμσον είπε ότι είναι σίγουρα μεγάλος ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα και πρέπει να μειωθεί κάθε έτος η απασχόληση. Αυτό θα γίνει με απολύσεις στις ΔΕΚΟ, αλλά το καλό νέο είναι ότι πιο πολλοί από όσους περιμέναμε κάνουν αίτηση για συνταξιοδότηση και έτσι διευκολύνουν την κυβέρνηση που πρέπει να απολύσει.

Είναι εντυπωσιασμένος - δήλωσε επίσης ο Δανός ελεγκτής μας - για το ότι οι Έλληνες επιβεβαιώνουν το στόχο τους για το 2011, όπως συμφωνήσαμε. Η μείθωση του ελλείμματος απο το 15,4% στο 9,4% σε μια οικονομία που μειώνεται κατά 4%, μας αναγκάζει να πιστέψουμε στους Έλληνες, συμπλήρωσε.

Για τη συμφωνία στην Ιρλανδία τα έχουμε ξαναγράψει. Δυστυχώς είναι πολλοί λίγοι εκείνοι που τολμούν μια πρόβλεψη που λέει ότι σε λίγες μέρες δεν θα δούμε ανάλογη κρίση, σε Πορτογαλία ( αυτό είναι σιγουράκι για όλους) μετά για Ισπανία, Ιταλία και bye bye Euro.  Αφού Αμερικανοί και αγορές έβαλαν σημάδι την ΕΕ, ο πόλεμος δεν θα τελειώσει τόσο εύκολα και αναίμακτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου