Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

10 εκατ. ευρώ η κερδοφορία της Axa

Πηγή: insuranceworld.gr
 Στα 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί η κερδοφορία της Axa Ασφαλιστικής για το 2010, παρά την επίδραση της υψηλής φορολογίας

Στα 10 εκατ. ευρώ αναμένεται να διαμορφωθεί η κερδοφορία της Axa Ασφαλιστικής για το 2010, παρά την επίδραση της υψηλής φορολογίας, όπως η έκτακτη εισφορά που επιβλήθηκε στις επιχειρήσεις που υπολογίζεται στα 4,2 εκατ. ευρώ. 

Η παραγωγή της εταιρείας αναμένεται να διαμορφωθεί στα 110 εκατ. ευρώ, με τις εργασίας του κλάδου γενικών να καταγράφουν μικρή αύξηση σε σχέση με πέρυσι και τις εργασίες του κλάδου ζωής να καταγράφουν οριακή μείωση.
 
Σημειώνεται ότι με βάση τα στοιχεία του 6μήνου, η εταιρεία κατέγραψε ζημιές 35 εκατ. ευρώ, έχοντας συνεκτιμήσει στα αποτελέσματα τις ζημιές από την αποτίμηση των ομολόγων. Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας κ. Eric Kleijnen είναι καθαρά λογιστικό και οφείλεται στην αποτίμηση του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σε τρέχουσες τιμές, στο βαθμό που η ρύθμιση για την αποτίμηση του χαρτοφυλακίου των ομολόγων σε τιμές κτήσης, ψηφίστηκε τον Ιούλιο.

Η διοίκηση της εταιρείας θεωρεί ότι οι λογιστικές καταστάσεις του εξαμήνου στις οποίες οι εταιρείες έκαναν επιλεκτική χρήση του τρόπου αποτίμησης των ομολόγων είτε σε τιμές κτήσης είτε σε τρέχουσες τιμές δεν αποτυπώνει την ακρίβεια των αποτελεσμάτων και χαρακτηρίζει ατυχή την τακτική της
ΕπΕΙΑ να επιτρέψει αυτή την τακτική, η οποία απέτυχε να διασφαλίσει τη διαφάνεια.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Axa, η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε αναθεώρηση του χρέους της και η προοπτική της επιμήκυνσης θα εξασφαλίσει την ομαλή αποπληρωμή του σε βάθος μεγαλύτερης διάρκειας. Η πολιτική της εταιρείας σε περιόδους κρίσης εστιάζεται στην ενίσχυση της θέσης της στην αγοράς, χωρίς ωστόσο η αύξηση των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων και του μεριδίου αγοράς να  αποτελεί αυτοσκοπό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου