Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Στηρίξτε τον ιδιωτικό τομέα, θα σας σώσει, φωνάζει (αδίκως) το ΕΒΕΑ

Πηγή: insurancedaily.gr

Ο κίνδυνος της χρεοκοπίας δεν έχει αποτραπεί προειδοποίησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κ. Μίχαλος, τονίζοντας ότι το 2011 θα είναι καθοριστικό στην προσπάθεια για έξοδο από την κρίση: «Θα χρειαστεί συναίνεση, υπευθυνότητα και συμμετοχή από όλους: πολιτεία, κόμματα, φορείς και κοινωνία. 

Θα χρειαστεί, κυρίως, ένα νέο μείγμα πολιτικής. Με ουσιαστικές πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη. 

Με διεύρυνση της φορολογικής βάσης. Με έναν μικρότερο και πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, που θα χαρακτηρίζεται από τη λογοδοσία και την αξιολόγηση σε όλα τα επίπεδα της ιεραρχίας», τόνισε.

Ο ιδιωτικός τομέας είναι η μόνη σωτηρία για την οικονομία μας, σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο, ωστόσο για να λειτουργήσει, να στηρίξει την απασχόληση και να υλοποιήσει αναπτυξιακά προγράμματα, θα πρέπει προηγουμένως η Κυβέρνηση  να ανοίξει το δρόμο και να θεσπίσει απλούς και ξεκάθαρους κανόνες και προϋποθέσεις, να ελαφρύνει τους φόρους, και το σημαντικότερο, να ξεμπλέξει και να επαναπροσδιορίσει τον γραφειοκρατικό ιστό.

Το ΕΒΕΑ, λόγω της ύφεσης στις αγορές και του αρνητικού κλίματος που επικρατεί στο εμπορικό και βιομηχανικό περιβάλλον αποφάσισε για εφέτος να ματαιώσει την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωσή του για τον εορτασμό του νέου έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου