Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Συνάντηση για τα τιμολόγια υγείας

Πηγή: insuranceworld.gr

Μια ακόμη κρίσιμη συνάντηση για το νομοσχέδιο περί διαφάνειας στις ασφαλιστικές συναλλαγές πρόκειται να έχει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος, με εκπροσώπους της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, και την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Η συνάντηση, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του Insurance World, θα επικεντρωθεί στο ζήτημα των ανατιμήσεων του κλάδου Υγείας και ειδικότερα στα κριτήρια που επιδιώκει να καθιερώσει ο Γενικός Γραμματέας, ώστε να καταστούν περισσότερο διαφανείς οι λόγοι για τους οποίους οι ασφαλιστικές εταιρείες αποφασίζουν αυξήσεις στα ασφάλιστρα.

 
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη σημερινή συνάντηση πρόκειται να συμμετάσχει και εκπρόσωπος του Ινστιτούτου Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), καθότι το Ινστιτούτο είχε κατά το πρόσφατο παρελθόν διενεργήσει μελέτη σχετικά με τον προσδιορισμό τιμολογιακού δείκτη για την ιδιωτική υγεία.

Ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, επεδίωξε την παρουσία εκπροσώπου του ΙΟΒΕ στη σημερινή συνάντηση, διότι:


-          Πρώτον θα μεταφέρει την τεχνογνωσία του Ινστιτούτου σχετικά με το εν λόγω θέμα στην ομάδα εργασίας του κ. Σπυράκου που έχει αναλάβει την κατάρτιση του επίμαχου νομοσχεδίου

-          Δεύτερον θα συζητήσει το ζήτημα με την ΕΛΣΤΑΤ
-         Τρίτον, έμμεσα, θα στηρίξει τη θέση του υπουργείου για την καθιέρωση ενός ανάλογου δείκτη ως κριτήριο υπολογισμού των ανατιμήσεων στα προγράμματα ασφάλισης Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου