Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Τα συμφέροντα «σπάνε» τους ασφαλιστές

 Πηγή: insuranceworld.gr

Στο προσκήνιο επανέρχεται και πάλι το θέμα μίας δεύτερης Ένωσης στον ασφαλιστικό χώρο

Τη στάση που θα τηρήσει η Ένωση έναντι των διασπαστικών δυνάμεων του κλάδου, των εταιρειών δηλαδή που πρωτοστάτησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν στη δημιουργία Ένωσης – «δορυφόρου» της ΕΑΕΕ, για την εκπροσώπηση κατά βάση μικρών ελληνικών σχημάτων, θα εξετάσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση του κλάδου στις 22 Φεβρουαρίου, συζητώντας ακόμη και το ενδεχόμενο διαγραφής των εν λόγω εταιρειών.

Το θέμα απασχόλησε το προχθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΑΕΕ, το τελευταίο της Ένωσης πριν τις επερχόμενες εκλογές, και όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς, η επίμαχη συζήτηση έγινε σε υψηλούς τόνους με πρωταγωνιστές, μεταξύ άλλων, τους κ.κ.
Φ. Μπράβο και Αν. Κασκαρέλη.

Κατά τις ίδιες πηγές ο κ. Κασκαρέλης ενημέρωσε το Δ.Σ. ότι ο φορέας εκπροσώπησης μικρών ελληνικών ασφαλιστικών εταιρειών έχει ιδρυθεί, διαθέτει καταστατικό και προεδρείο, διενεργεί επαφές με πολιτειακούς παράγοντες και εξετάζει τις παρεμβάσεις του για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του.


Η θέση αυτή του κ. Κασκαρέλη προκάλεσε τις αντιδράσεις μελών του Δ.Σ., όπως και του κ. Μπράβου, στον οποίο, ωστόσο, ο κ. Κασκαρέλης υπενθύμισε ότι την εποχή που συζητείτο η ίδρυση του φορέα ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ, δηλώνοντας ότι αν δεν ήταν πρόεδρος της Ένωσης θα γινόταν μέλος του.


Από τη συζήτηση που επακολούθησε διαφάνηκε ότι αν οι εταιρείες που ίδρυσαν το φορέα δεν προχωρήσουν άμεσα στη διάλυσή του, η Ένωση θα εξετάσει σοβαρά το ενδεχόμενο διαγραφής τους, απομονώνοντας έτσι από τις τάξεις της όσους επιμένουν να δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά ανεξάρτητα.


Το ανωτέρω θέμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθότι ο εν λόγω φορέας είχε συγκροτηθεί προκειμένου οι «μικροί» της αγοράς να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα «βέλη» της
ΕπΕΙΑ. Σήμερα, οι ίδιες εταιρείες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα «βέλη» της Τραπέζης της Ελλάδος, που όπως αναφέρουν πηγές του I.W. θα είναι πολύ πιο επιθετικά και θα εκτοξευθούν στις προ

2 σχόλια:

  1. ΆΛΛΟ ΕΝΑ ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΏΝΕΙ ΚΙΟΛΑΣ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΛΙΣΤΑ...
    ΕΝΑΣ ΑΓΙΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΥΝΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ INSURANCEWORLD ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΕΝΑΣ

    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΠΙΛΩΝΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΥΠΟΛΗΨΕΙΣ ΤΖΑΜΠΑ...Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΧΙ ΤΖΑΜΠΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ? ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΛΕΓΑΤΕ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΜΕ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ ΤΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟ? ΠΑΝΕ Η ΔΕΝ ΠΑΝΕ? Η ΓΡΑΦΑΤΕ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΕΣ ΠΡΙΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή