Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Ανέφικτες λύσεις προτείνει η Πολιτεία σε πολύ σοβαρά προβλήματα του κλάδου και τον οδηγεί σε συνεχή αδιέξοδα


Πηγή: insurancedaily.gr 

Δεν αρκεί που η Πολιτεία με τις ενέργειές της αποδεικνύει ότι δεν κατανοεί τα βαθύτερα προβλήματα του κλάδου, αλλά βγάζει και ανακοινώσεις που είναι εξίσου ακατανόητες, όσον αφορά το νέο νόμο για το Εγγυητικό Κεφάλαιο που θα αποζημειώνει ασφαλισμένους από ασφαλιστικές Εταιρείες Ζωής όταν τους αφαιρεί την άδεια λειτουργίας ή όταν αυτές πτωχεύουν. 
Μας τηλεφώνησε ένας ασφαλισμένος και ρωτούσε πώς εξηγείται το πλαφόν των €30.000 για αποζημιώσεις ασφάλισης Ζωής και των €60.000 για ασφαλίσεις Θανάτου! Ποια η διαφορά, ρώτησε; 
Δεν μπορούσε το Υπουργείο και μερικοί άλλοι, να αναφέρονται πιο απλά και ξεκάθαρα, ότι το πλαφόν των €30.000 αναφέρεται σε Αξίες Εξαγοράς Συμβολαίων Ασφάλισης Ζωής που δικαιούνται οι Ασφαλισμένοι εν Ζωή, οποιαδήποτε στιγμή, μετά τον τρίτο χρόνο ισχύος του Συμβολαίου και ότι τα χρήματα αυτά δεν έχουν σχέση με το σύνολο των Ασφαλίστρων που πλήρωσε ο πελάτης μέχρι τη δεδομένη στιγμή. Όσον αφορά το πλαφόν των €60.000 ισχύει για αποζημιώσεις Ασφαλειών Ζωής όταν ο Ασφαλισμένος έχει αποβιώσει και την αποζημίωση δικαιούνται οι νόμιμοι κληρονόμοι του που αναφέρονται στο Συμβόλαιο.
Ο Κλάδος θα πρέπει να βρει τρόπο τώρα, με τις ρυθμίσεις της Πολιτείας που επί της ουσίας απορρυθμίζουν ακόμα περισσότερο τα προβλήματα του Κλάδου, να ετοιμαστεί να δώσει απαντήσεις στους υποψήφιους Ασφαλισμένους, πώς θα εξασφαλιστούν αν ασφαλιστούν για Κεφάλαια πάνω των €60.000 και η Εταιρεία για οποιοδήποτε λόγο «πέσει έξω» και δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της;
Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα που δημιουργείται στον Κλάδο με τις νέες Ρυθμίσεις είναι ότι αυτές δεν αγγίζουν το πρόβλημα επί της ουσίας του, ούτε προσφέρουν εφικτές βιώσιμες Λύσεις! 
Πώς είναι δυνατόν μια οποιαδήποτε Ασφαλιστική Εταιρεία να δεχτεί να φορτωθεί ένα χαρτοφυλάκιο Συμβολαίων Ζωής μιας άλλης Εταιρείας που έκλεισε και τους εγκατέλειψε και όταν το 75% των πελατών είναι κάτοικοι άλλης χώρας! Έκανε underwriting η προηγούμενη Εταιρεία, ή απλά εξέδιδε τα Συμβόλαια και τσέπωνε τα Ασφάλιστρα;
Πώς είναι δυνατόν μια σοβαρή Εταιρεία να δεχτεί να αναλάβει αυτού του είδους των κινδύνων και όλες τις υπόλοιπες Ευθύνες και Υποχρεώσεις  και να αρχίσει να εισπράττει τα μελλοντικά Ασφάλιστρα αυτών των δύστυχων Ασφαλισμένων, χρηματοδοτώντας αμέσως τα Αποθέματα που διακαιούται το κάθε συμβόλαιο τα οποία έκλεψαν οι προηγούμενοι και να βασιστεί στις κουτσουρεμένες κατά πολύ επιδοτήσεις του νέου επικουρικού που θα χρεώνει 1,5% όλα τα νέα Ασφάλιστρα για να καλύψει τις κλεψιές των επιτήδειων που έκλεβαν τους Έλληνες Πολίτες για δεκαετίες με τις ευλογίες της Πολιτείας! 
Μάλλον, κρίνουν εξ ιδίων. Θα λένε προφορικά στο σύντροφο που έχει μια Ασφαλιστική: Βρε συ, άρπαξε το χαρτοφυλάκιο για να αρχίσεις να εισπράττεις  τα φρέσκα Ασφάλιστρα και αφήστε τα Αποθεματικά του κάθε Ασφαλισμένου ούτως ή άλλως, αυτά ποτέ δεν υπήρχαν διαθέσιμα, ο Ελληνογερμανός Πράκτορας που είχε την Εταιρεία, τα τσέπωνε στο δευτερόλεπτο άσε που ούτε οι ίδιοι οι Πελάτες γνωρίζουν τι έχουν, ή πόσα έχουν. Αν έρθουν μερικοί και ζητήσουν τα ψίχουλα που διακαιούνται θα έχεις αρκετά από τις εισπράξεις των υπολοίπων να τους πληρώνεις.
Οι γνωστές προσωρινές Λύσεις της Υστεροβουλίας, της Πονηριάς, της Αναβλητικότητας και της Προχειρότητας που έδιναν σε όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν!
Η επιπολαιότητά τους αρχίζει να πλησιάζει τα επίπεδα της Σχιζοφρένειας και έχει αρχίσει να μας ανησυχεί πολύ σοβαρά. Μήπως έχουν παρανοήσει ελαφρώς; Aν κάτσεις και σκεφτείς τι λένε και τι Προτάσεις κάνουν οι Άνθρωποι κινδυνεύεις να παρανοήσεις και εσύ. Ακούστε τι προτείνουν, πέρα από την περίπτωση εύρεσης κάποιου ανάδοχου που μόνον κάποιος απατεώνας θα δεχόταν έδωσαν το δικαίωμα στο επικουρικό να μπορεί να δανείζεται για να καλύψει τις υποχρεώσεις του! 
Δηλαδή, προτείνουν σε ένα δημόσιο οργανισμό να συνεχίσει να δανείζεται επ’ αόριστον χωρίς να γνωρίζουν πώς θα εξοφλήσει τα Δανεικά; Ότι δηλαδή, έκαναν για 35 χρόνια οι ίδιοι! Από ποιους πόρους θα εξοφλήσει το Επικουρικό αν αρχίσει να Δανείζεται; Βάσει της Πάγιας Τακτικής σας; «Δανεικά και Αγύριστα»! 
Δεν σκεφτήκατε ότι είναι στημένες στη σειρά, άλλες 10 τουλάχιστον Εταιρείες που κρέμονται σε μια κλωστή; Πώς θα αντιμετωπιστούν οι δικοί τους Ασφαλισμένοι; Παρόλο που τα αυτοκίνητα δεν έχουν το πρόβλημα της «Αποταμίευσης»! Αμ, το άλλο; Τα ποσά που υπολόγισαν για να αποζημειώνονται οι Ασφαλισμένοι μόλις που φτάνουν να καλύψουν το 10% των αποζημιώσεων; Θα μου πείτε μα αυτού του είδους τους υπολογισμούς δεν έκαναν 35 χρόνια. Έγραφαν νούμερα για να κραυγάζουν τα Προγράμματά τους, χωρίς να υπολογίσουν από πού θα βρουν τα χρήματα…«Θα τα βρούμε, άστα τώρα» όταν έρθει η ώρα του κάτι θα σκαρφιστούμε και θα τα «μπαλώσουμε»…
Εφόσον έχουν το δικαίωμα να βάζουν ασταμάτητα φόρους και μέχρι πρόσφατα να δανείζονται ανεξέλεγκτα γιατί να ψάξουν να βρουν τα χρήματα όταν προγραμματίζουν τις Ενέργειές τους Θα πείτε, πότε προγραμμάτισαν το παραμικρό υπεύθυνα και ρεαλιστικά.
Πρέπει να κάνουμε «κάτι» να ξεριζώσουμε το τερατώδες «Σύστημα Εξουσίας & Διακυβέρνησης» που δημιούργησαν οι εγκληματίες πολιτικοί μας, γιατί αλίμονό μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου