Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Επέκταση δραστηριοτήτων σε νέους κλάδους και δημιουργία σύγχρονων ιατρικών μονάδων

Πηγή: Καθημερινή

Eτος ολοκλήρωσης ήδη προγραμματισμένων επενδύσεων αποτελεί το 2011 για την ιδιωτική Yγεία. Μία σοβαρή ιδιωτική πρωτοβουλία είναι το Ερασίνειο Hospital στην Αττική, που θα παρέχει πλήρες φάσμα υπηρεσιών Υγείας, αλλά θα εξειδικεύεται στην ογκολογία, τομέας που λείπει σήμερα από τη χώρα. 

Η επένδυση για τη νέα μονάδα υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ. Η δεύτερη ιδιωτική πρωτοβουλία πραγματοποιείται στον «παρθένο», για τις ιδιωτικές επενδύσεις, κλάδο της οφθαλμολογίας και αφορά την εξειδικευμένη στις οφθαλμολογικές παθήσεις Athens Eye Hospital.

Μεγάλη κινητικότητα, εξάλλου, παρατηρείται στον τομέα των Κέντρων Αποκατάστασης Αναπήρων (ΚΑΑ), ο οποίος, ωστόσο, δεν έχει ωριμάσει ακόμη ώστε να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποκατάστασης στον ασθενή. Ανεξαρτήτως αυτού, όλο και περισσότερα ιδιωτικά κεφάλαια στρέφονται προς τον συγκεκριμένο κλάδο. Ετσι, ολοκληρώνεται η μεταβίβαση του ελέγχου του ΚΑΑ «Φιλοκτήτης» στον όμιλο ΙAΣΩ, το οποίο καλείται να καταβάλει περί τα 4,1 εκατ. ευρώ για την απόκτηση μετοχών από τους μετόχους ιατρούς.

Μετά την ανταλλαγή μετοχών, το ΙAΣΩ θα αποκτήσει το 75% του μετοχικού κεφαλαίου του «Φιλοκτήτη» και θα θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα εξυγίανσης και ανάπτυξης του ΚΑΑ.

Επίσης, νέα κέντρα φυσικής αποκατάστασης οργανώνονται στην Καλαμάτα, τις Σέρρες, την Κοζάνη, τη Δράμα, την Κρήτη και σε άλλες περιοχές της χώρας, ενώ αρκετά λειτουργούν ήδη. Σε πρώιμη φάση επένδυσης βρίσκονται έξι νέα ιδιωτικά ψυχιατρεία στην περιφέρεια.

Τέλος, το «Υγεία» αναμένεται φέτος να υλοποιήσει σημαντικές επενδύσεις στο εξωτερικό, που σημαίνει ανάπτυξη του δικτύου ιατρικών μονάδων στην Τουρκία και επέκταση στην πρωτοβάθμια περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου