Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Εμπορική: Deal ακινήτων 45 εκατ. ευρώ

Πηγή: Hμερησία 

«Ανάσα» στο χώρο της αγοράς ακινήτων δίνει η μεγάλη συμφωνία πώλησης και επαναμίσθωσης (sale and lease back) 14 ακινήτων του ομίλου της Εμπορικής Τράπεζας. 

Το deal έκλεισε με τίμημα 45 εκατ. ευρώ και αγοραστής είναι Ελληνοαμερικανός επενδυτής του οποίου το όνομα κρατείται ως επτασφράγιστο μυστικό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο επενδυτής αυτός δεν έχει δραστηριοποιηθεί άλλη φορά στην Ελλάδα και με την αγορά των 14 ακινήτων της Εμπορικής θα προσπαθήσει να «χτίσει» χαρτοφυλάκιο με στόχο τη δημιουργία επενδυτικού σχήματος και για άλλες επενδύσεις στη χώρα μας. Αρχικά η τράπεζα είχε προχωρήσει σε διαγωνισμό για την πώληση 12 ακινήτων, με τον Ελληνοαμερικανό να καταθέτει τη μεγαλύτερη προσφορά, 34 εκατ. ευρώ. Στη συνέχεια προστέθηκαν άλλα δύο ακίνητα για να ανέβει το τελικό τίμημα.

Καταστήματα

Τα περισσότερα καταστήματα βρίσκονται στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη, καθώς και σε Βόλο και Ζάκυνθο. Τη συμφωνία για λογαριασμό του επενδυτή χειρίσθηκε η εταιρεία συμβούλων New Symbol με υπευθύνους τους κ. Βασίλη Νικολακάκη, Αχιλλέα Κούκο και Βασίλη Αστεριάδη. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Εμπορικής Τράπεζας, η εν λόγω συμφωνία είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ελληνική αγορά ακινήτων που δρομολογήθηκε το 2010 και ολοκληρώθηκε επιτυχώς εν μέσω μίας ιδιαίτερα δύσκολης περιόδου για την ελληνική οικονομία και ειδικότερα για την αγορά ακινήτων. Παράλληλα, δημιουργεί τις προϋποθέσεις για περαιτέρω θετικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου