Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

AIG: Κέρδη το δ΄ τρίμηνο μετά τις πωλήσεις θυγατρικών

Πηγή:capital.gr
Κέρδη 11,2 δισ. δολ. ανακοίνωσε η American International Group Inc. (AIG) για το τέταρτο τρίμηνο καθώς ο ασφαλιστικός κολοσσός κατέγραψε έσοδα 17,6 δισ. δολ. από πωλήσεις θυγατρικών και δραστηριοτήτων, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Την ίδια στιγμή η εταιρεία κατέγραψε επιβαρύνσεις 4,2 δισ. δολ. για την ενίσχυση των αποθεματικών της θυγατρικής Chartis.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου η AIG ολοκλήρωσε την πώληση της MetLife Inc. και τη συμφωνία για την αποεπένδυση του μεγαλύτερου μέρους των δραστηριοτήτων καταναλωτικής πίστης, ενώ πούλησε το πλειοψηφικό μερίδιο της AIA Group Ltd. μέσω δημόσιας προσφοράς στο Χονγκ Κονγκ.

Ειδικότερα, η AIG ανακοίνωσε κέρδη 11,18 δισ. δολ. ή 16,60 δολ. ανά μετοχή από ζημιές 8,87 δισ. δολ. ή 65,51 δολ. ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Η AIG κόντεψε να καταρρεύσει το 2008 και χρειάστηκαν ενισχύσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση για να σταθεροποιηθεί. Ο ασφαλιστικός κολοσσός σχεδιάζει μια τεράστια πώληση μετοχών την άνοιξη με στόχο να μειωθεί η συμμετοχή της αμερικανικής κυβέρνησης που φτάνει σήμερα το 92%.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου