Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

«Στρες τεστ» για τέσσερις Ελληνικές και πέντε πολυεθνικές ασφαλιστικές εταιρίες

Πηγή: asfalisinet.gr

Στη φάση της προετοιμασίας μπαίνουν οι διαδικασίες για τα τεστ στρες που θα υποβληθούν για πρώτη φορά τέσσερις ελληνικές ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ σε αντίστοιχα τεστ θα υποβληθούν και πέντε πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά μέσω των μητρικών τους εταιριών.
 
Οι ασφαλιστικές που θα μπουν στην δοκιμασία είναι οι ασφαλιστικές θυγατρικές των τραπεζών, Εθνική Ασφαλιστική, Eurolife, Αγροτική Ασφαλιστική και Ευρωπαϊκή Πίστη.

Σχετική συνάντηση έγινε σύμφωνα με πληροφορίες χθες στην Τράπεζα της Ελλάδος. Υπήρξε ενημέρωση πάνω στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (European Insurance and Occupational Pensions Authority) με βάση τις οποίες θα υποβληθούν τα test και προσδιορίζονται μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2011.

Το δείγμα που έχει οριστεί για κάθε χώρα είναι το 50% των ασφαλιστικών που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των συντάξεων.

Στην διαδικασία αυτή και μέσω των μητρικών τους εταιριών εντάσσονται και οι ασφαλιστικές εταιρίες με δραστηριότητα στην Ελλάδα Alico MetLife, Allianz, Axa, Generali, Groupama και Interamerican.

1 σχόλιο: