Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Μετονομάζεται σε Credit Agricole Life η Emporiki Life

Πηγή: insurancedaily.gr

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, η Emporiki Life μετονομάζεται σε Credit Agricole Life. 

Η αλλαγή της εταιρικής ταυτότητας έρχεται ως συνέχεια στη δυναμική ανάπτυξη που καταγράφει η Emporiki Life στην εγχώρια αγορά τα τελευταία χρόνια και ενδυναμώνει τη θέση της ως θυγατρική της Credit Agricole Assurances, η οποία αποτελεί τον ασφαλιστικό βραχίονα του Ομίλου της Crédit Agricole.
 
Η εταιρία, η οποία ιδρύθηκε το 2001 ως κοινοπραξία μεταξύ της Εμπορικής Τράπεζας και της Predica, της ασφαλιστικής εταιρίας ζωής της Crédit Agricole Assurances, εξαγοράσθηκε πλήρως από την Crédit Agricole Assurances στο τέλος του 2009, παραμένοντας αποκλειστικός συνεργάτης της Εμπορικής Τράπεζας στον τομέα των ασφαλειών ζωής.

Η Crédit Agricole Assurances, η οποία έχει παρουσία σε 19 χώρες διεθνώς, είναι ηγέτης στο bancassurance σε ολόκληρη την Ευρώπη, ενώ καταλαμβάνει τη 2η θέση στις ασφαλιστικές εταιρίες ζωής στη Γαλλία.

Η μετονομασία αυτή σηματοδοτεί την απόφαση του Ομίλου να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ της Crédit Agricole Life και της μητρικής της εταιρίας, η οποία διαθέτει ισχυρή τεχνογνωσία και οικονομική ευρωστία, καθώς επίσης να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά της στην ελληνική αγορά.

Η εταιρία καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, έχοντας κατακτήσει σήμερα μερίδιο αγοράς, το οποίο ξεπερνά το 6%. Η Crédit Agricole Life σχεδιάζει τραπεζοασφαλιστικά προϊόντα, τα οποία διατίθενται αποκλειστικά μέσα από το δίκτυο της Εμπορικής Τράπεζας, παρέχοντας ολοκληρωμένες συνταξιοδοτικές, επενδυτικές και αποταμιευτικές λύσεις για ιδιώτες, προγράμματα προστασίας για την οικογένεια, τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα διερευνά την προοπτική ανάπτυξης των ομαδικών προγραμμάτων συνταξιοδότησης στελεχών για μεγάλες επιχειρήσεις στο μέλλον.
 
Ο κ. Richard Sutton, Διευθύνων Σύμβουλος της Crédit Agricole Life, σχολιάζοντας τη μετονομασία της εταιρίας, δήλωσε τα εξής: «Η νέα εταιρική μας ταυτότητα αποτελεί ορόσημο στην πορεία που διαγράφουμε με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης προς τους ασφαλιζόμενους. Στοχεύουμε στην περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης της Crédit Agricole Life στην ελληνική αγορά, μέσα από την παροχή πρωτοποριακών προϊόντων και υπηρεσιών, τα οποία συνδυάζουν την ασφάλεια, το κύρος, τη δύναμη και την υψηλή τεχνογνωσία του μητρικού μας ομίλου με την πολυετή εμπειρία και άρτια γνώση που διαθέτουμε για την εγχώρια ασφαλιστική αγορά.

Στον Όμιλο της Crédit Agricole, τα τραπεζοασφαλιστικά προγράμματα ενσωματώνονται πλήρως σε όλο το φάσμα των τραπεζικών υπηρεσιών και προϊόντων, και με βάση αυτό το δεδομένο, έχουμε αναπτύξει ισχυρή στρατηγική συνεργασία με την Εμπορική Τράπεζα, στην οποία οφείλεται και η σημαντική ανάπτυξη που καταγράφουμε και η οποία θα συνεχισθεί σε ακόμη πιο ισχυρές και ποιοτικές βάσεις».

Με αφορμή την αλλαγή της ονομασίας της εταιρίας, η κυρία Σταματία Λεμοντζή, Διευθύντρια Marketing & Πωλήσεων της Credit Agricole Life, δήλωσε τα εξής: «Η νέα εταιρική ταυτότητα της εταιρίας μας συμβάλλει στην προβολή του Ομίλου της Crédit Agricole στην ελληνική αγορά, ενός ισχυρού ‘brand name’ παγκοσμίως. Με όχημα τη νέα εικόνα μας και αξιοποιώντας το πλεονέκτημα που μας προσφέρει το δυνατό όνομα του μητρικού ομίλου, η Crédit Agricole Life διαθέτει τα εχέγγυα να σταθεί δυναμικά στις νέες προκλήσεις της αγοράς.»
 
Η Crédit Agricole Life

Η Crédit Agricole Life (πρώην “Emporiki Life” και με πλήρη επωνυμία «Crédit Agricole Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωή») είναι ασφαλιστική εταιρία ζωής, η οποία δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο bancassurance και έχει καταγράψει μία σημαντική πορεία ανάπτυξης από την ίδρυσή της το 2001. 

Αποτελεί εξ’ ολοκλήρου θυγατρική της Crédit Agricole Assurances, μέλους του Ομίλου της Crédit Agricole και Ευρωπαϊκού ηγέτη στην Τραπεζική Ασφάλιση, από το Δεκέμβριο του 2009. Η Crédit Agricole Life διαθέτει μία πλήρη σειρά ασφαλιστικών λύσεων για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις, οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά από το δίκτυο καταστημάτων της Εμπορικής Τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου