Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Αλλάζει το καθεστώς είσπραξης των ασφαλίστρων άνω των 3.000 ευρώ

Πηγή: insuranceworld.gr

Όσοι διαμεσολαβούν στην ασφαλιστική αγορά δε θα εισπράττουν σε μετρητά ασφαλιστήρια συμβόλαια με αξία άνω των 3.000 ευρώ

Αλλαγές στο καθεστώς είσπραξης των ασφαλίστρων επιφέρουν από την 1η Απριλίου οι φορολογικές διατάξεις του ν. 3842/2010, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να διασφαλιστεί ο καλύτερος έλεγχος των συναλλαγών.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν, όσοι διαμεσολαβούν στην ασφαλιστική αγορά, όπως και οι εισπράκτορες των ασφαλιστικών εταιρειών, από μεθαύριο κάθε ασφαλιστήριο συμβόλαιο με αξία άνω των 3.000 ευρώ δε θα το εισπράττουν σε μετρητά, αλλά με μια από τις ακόλουθες διαδικασίες:


-   Εφόσον ο ασφαλισμένος είναι επιχειρηματίας ή επαγγελματίας η είσπραξη θα γίνεται μέσω επαγγελματικών τραπεζικών λογαριασμών της εταιρείας και του ασφαλισμένου επιτηδευματία ή με ταχυδρομική επιταγή (ταχυπληρωμή), ή με επιταγή την οποία θα εκδίδει ο ασφαλισμένος σε διαταγή της ασφαλιστικής εταιρείας, ή, τέλος, με επιταγές τρίτων φυσικών ή νομικών προσώπων, οι οποίες ωστόσο δεν θα είναι μεταχρονολογημένες.


-   Εφόσον ο ασφαλισμένος είναι ιδιώτης, η είσπραξη των ασφαλίστρων θα γίνεται είτε με έναν από τους προαναφερόμενους τρόπους, είτε με πάγια εντολή για την ανάληψη των χρημάτων από τραπεζικό λογαριασμό του ασφαλισμένου και την κατάθεσή τους σε λογαριασμό της εταιρείας, είτε με πλαστική κάρτα (χρεωστική – πιστωτική), είτε, τέλος, με κατάθεση μετρητών απευθείας σε λογαριασμό της ασφαλιστικής εταιρίας. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αναγράφεται στην κατάθεση ο αριθμός του ασφαλιστηρίου.

1 σχόλιο:

  1. ασ βγη επιτελουσ μια μα μονο μια διαταξη η νομοσ που να θελη πραγματικα να βοηθηση την διαμεσολαβηση και τισ ασφαλιστικεσ εταιριες

    ποια ειναι αυτα τα μυαλα που σκεπτονται ετσι
    η εξωγηινοι ειναι η ψαχνουν να βρουν τροπουσ για να μασ τα αρπαζουν οπωσ παντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή