Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Εκπνέει για τρεις ασφαλιστικές εταιρίες η προθεσμία αυξήσεων στο μ/κ

Πηγή: asfalisinet.gr
Τέλος Μαρτίου θα πρέπει τρεις ασφαλιστικές εταιρίες(Aσφάλειες Μινέττα, Ευρωπαϊκή Πρόνοια και Eurostar) να γνωστοποιήσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος την αύξηση των περιθωρίων φερεγγυότητας τους, μέσα από αυξήσεις του μετοχικού τους κεφαλαίου, σύμφωνα με τους ελέγχους που έγιναν από την εποπτική αρχή.
 
Οι εταιρίες φαίνεται να εξαντλούν τα όρια που έχουν τεθεί προκειμένου να προσκομίσουν στην αρμόδια αρχή της κεντρικής τράπεζας, για τον έλεγχο των ασφαλιστικών εταιριών, τα στοιχεία για την κεφαλαιακή τους επάρκεια.

Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες η ασφαλιστική εταιρία Ευρωπαϊκή Ένωσης Ασφάλεια ΜΙΝΕΤΤΑ φέρεται να έχει προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 15,4 εκατ. ευρώ, που διαμορφώνουν και νέα πλειοψηφική μετοχική σύνθεση, καθώς μετά από αυτή την αύξηση κύριος μέτοχος θα είναι ο κ Βασίλης Θεοχαράκης, που συμμετέχει στην αύξηση με 12 εκ ευρώ, ενώ μειοψηφική θα είναι η παρουσία της οικογένειας Μινέττα που συμμετείχε στην αύξηση 3,4 εκατ. ευρώ.

Ως προς τις άλλες δύο ασφαλιστικές την Ευρωπαϊκή Πρόνοια και την Eurostar οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι ανοικτό ακόμη το θέμα των αυξήσεων των μετοχικών τους κεφαλαίων και θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια και τις διαδικασίες.

Πάντως από την Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται οι επόμενες κινήσεις να είναι ακόμα πιο αυστηρές, συνολικά προς τις ασφαλιστικές εταιρίες, από τις οποίες δεν θα απαιτεί μόνο κάλυψη της απαιτούμενης φερεγγυότητας, ως προς τα χαρτοφυλάκιά τους αλλά θα ελέγχει την ρευστότητα και την κερδοφορία τους. Έτσι θέλει να περιορίσει το φαινόμενο των πτωχευτικών ασφαλίστρων, που στην ουσία έχει δημιουργήσει το πρόβλημα, κύρια στο κλάδο της ασφάλισης αυτοκινήτου.

Ενώ «μαχαίρι» μπαίνει και στο ζήτημα της απόδοσης των ασφαλίστρων από τους πράκτορες στις εταιρίες, που πλέον περιορίζουν τους χρόνους πληρωμής στο ένα μήνα.

2 σχόλια: