Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Στον έλεγχο της ΤτΕ και το Επικουρικό Κεφάλαιο

Πηγή: insuranceworld.gr
Στο μικροσκόπιο της Τραπέζης της Ελλάδος βρέθηκε και το Επικουρικό Κεφάλαιο κλάδου Αυτοκινήτου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurance World, ελεγκτές της ΤτΕΕπικουρικού Κεφαλαίου, «επισκέφθηκαν» προ ημερών τα γραφεία του προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία τα οποία αφορούσαν στα οικονομικά του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, το υλικό που συγκεντρώθηκε από τους ελεγκτές είχε να κάνει με τις διαδικασίες τις οποίες τηρεί το Επικουρικό σε ότι αφορά τη διαχείριση των ζημιών, αλλά και την καταβολή των αποζημιώσεων, αποφάσεις της οποίες έλαβε κατά το παρελθόν η διοίκησή του, καθώς και φακέλους που αφορούσαν καταβληθείσες αποζημιώσεις.
\
Κατά τις ίδιες πηγές, στοιχεία συγκεντρώθηκαν και για τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Επικουρικού, όπως και για την εξέλιξή τους χρόνο στο χρόνο.


Σημειώνεται ότι, βάσει των όσων στοιχείων έγιναν γνωστά, δεν κατέστη δυνατό να διευκρινιστεί που απέβλεπε ο αιφνιδιαστικός έλεγχος της Τραπέζης της Ελλάδος. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς σχολιάζουν θετικά την πρωτοβουλία της Ελεγκτικής Αρχής, σημειώνοντας ότι είναι η πρώτη φορά που το Επικουρικό αποτέλεσε αντικείμενο ελέγχου, όπως και ότι τυχόν καθιέρωση από την ΤτΕ πιστοποιημένων διαδικασιών για τη λειτουργία του θα συνέβαλε ουσιαστικά στην αναβάθμιση του ρόλου του.


Οι ίδιοι παράγοντες δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο οι έλεγχοι της Τραπέζης να συνδέονται και με το αίτημά το οποίο υπέβαλε προ μηνών το Επικουρικό, προς τις τράπεζες, για τη δανειοδότησή του, ώστε να δώσει λύσει στο σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας το οποίο αντιμετωπίζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου