Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Σε επίπεδα ρεκόρ και πάλι η βενζίνη

Πηγή: To  Bήμα

Στα 1,664 ευρώ το λίτρο η μέση τιμή της αμόλυβδης στα 1,87 ευρώ το λίτρο η μέγιστη

Μπορεί τις τελευταίες ημέρες οι τιμές του πετρελαίου να αποκλιμακώνονται στις διεθνείς αγορές, ωστόσο στην ελληνική αγορά η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κινείται ανοδικά και πλησιάζει και πάλι σε επίπεδα-ρεκόρ.

Οι τιμές των καυσίμων επέστρεψαν σε ανοδική τροχιά την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από πτωτική πορεία δύο περίπου εβδομάδων.

Την Τρίτη,  οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση των αγορών,  καθώς οι αντικαθεστωτικοί στη Λιβύη προώθησαν τις θέσεις τους, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η προσφορά λιβυκού πετρελαίου θα αποκατασταθεί νωρίτερα απ' ό,τι εκτιμάτο αρχικά.


Επιπλέον, η ενίσχυση της ισοτιμίας του δολαρίου έναντι των ανταγωνιστών του προέτρεψε τους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στο πετρέλαιο.


Η τιμή του προθεσμιακού συμβολαίου παράδοσης Μαΐου στο Μπρεντ υποχώρησε, το πρωί, μέχρι τα 114,05 δολάρια. Οι απώλειες περιορίστηκαν στη συνέχεια, με την τιμή να ανακάμπτει στα 114,30 δολάρια, χάνοντας 50 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με το χθεσινό «κλείσιμο».


Το αντίστοιχο προθεσμιακό συμβόλαιο του αμερικανικού ελαφρού αργού υποχώρησε έως και τα 103,18 δολάρια, για να ανακάμψει στη συνέχεια στα 103, 52 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 46 σεντς στο βαρέλι, σε σχέση με τη χθεσινή τιμή.


Στην ελληνική αγορά, όμως, οι τιμές των καυσίμων κινούνται ανοδικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, η μέση πανελαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε στο 1,664 ευρώ/λίτρο από 1,661 την Δευτέρα. Η μέγιστη τιμή είναι 1,87 ευρώ/λίτρο.
 
Στις 16 Μαρτίου η μέση τιμή είχε εκτοξευθεί στο επίπεδο-ρεκόρ του 1,68 ευρώ/λίτρο.
Οι υψηλότερες τιμές πώλησης είναι σε Κεφαλονιά (1,87 ευρώ/λίτρο), Πειραιά (1,863), Μαγνησία (1,856) και Λέσβο (1,85).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου