Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Θυελλώδης συνεδρίαση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου! Ενημερωθείτε για τις Εξελίξεις

Πηγή: insurancedaily.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΑ υπήρξε προκλητική και θυελλώδης.

Ο πρόεδρος, ντε και καλά, αρνήθηκε να συμπεριλάβει στην ημερήσια διάταξη τα θέματα των ασφαλιστών. Τελικά, αφού αναστατώθηκε η αίθουσα, δέχτηκαν να τα συζητήσουν. 

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ θα πρέπει να χωνέψει ότι δεν μπορεί να εξαφανίσει μερικές… χιλιάδες μέλη ενός Επιμελητηρίου για να ωφεληθεί ψηφοθηρικά. Αυτές οι Σταλινικές μέθοδοι δεν περνάνε στην εποχή μας. 

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε και ο υφυπουργός Γιώργος Καραμπίνης. Κάθισε μισή ώρα και παρακολούθησε προβληματισμένος τη συνάντηση! Τα θέματα που κυριάρχησαν ήταν τα εξής: Όσοι ασφαλιστές έχουν νόμιμο συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης να το στείλουν στο Επιμελητήριο για να πάρουν το πιστοποιητικό τους. 

Να μη βιαστούν, όμως, γιατί τη Δευτέρα θα γίνει συνάντηση της διοίκησης για να βρεθούν γρήγορες διαδικασίες, δεδομένου ότι αν πάνε όλοι οι ασφαλιστές στο Επιμελητήριο θα δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Θα εξετασθούν εναλλακτικές λύσεις, μη προσωπικής παρουσίασης των ασφαλιστών. Είναι πιθανόν να χρησιμοποιηθούν τα Φαξ και το e-mail, ώστε να διευκολυνθούν οι διαδικασίες και να σταλούν βεβαιώσεις του καλώς έχειν.

Δέκα περίπου Εταιρείες έχουν το 95% των Συμβολαίων Αστικής Ευθύνης. Ένας γρήγορος τρόπος, είναι να στείλουν οι εταιρείες τα συμβόλαιά τους, να γίνει μια αντιπαράθεση στο Επιμελητήριο και όσοι είναι τακτοποιημένοι να πάρουν αμέσως το πιστοποιητικό τους. Το πρόβλημα, όμως που δημιουργείτε, είναι ότι δύο μεγάλες εταιρείες, δεν έχουν στείλει το ομαδικό συμβόλαιό τους στο Επιμελητήριο! Επτακόσιοι περίπου ασφαλιστές έχουν καταθέσει το συμβόλαιό τους. Υπάρχουν, όμως άλλοι δύο χιλιάδες που εκκρεμούν! Είναι αυτοί που υπάγονται στα ομαδικά!

Υπάρχει ακόμα και ένα πολύ σοβαρό θέμα που απασχολεί τόσο το Επιμελητήριο όσο και την ηγεσία του κλάδου. Τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί και η συνάντηση των Διαμεσολαβούντων και του Επιμελητηρίου με την Εποπτική διεύθυνση της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου θα συζητηθούν όλα τα θέματα που απασχολούν τους διαμεσολαβούντες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά καταδίκασε τη στάση του ΕΕΑ, δηλώνοντας ότι ποτέ στην ιστορία των επιμελητηρίων, δεν εστάλησαν… εξώδικα προς τα μέλη του προκειμένου να λυθούν θέματα που εκκρεμούν! Το ασυγχώρητο δε, της Διοίκησης του ΕΕΑ είναι ότι ξόδεψε €150.000 για να στείλει τα εξώδικα!

Υπάρχει και ένα άλλο θέμα που αποτελεί και αυτό ελληνική πρωτοτυπία. Υπάρχουν… 500 ασφαλιστές τους οποίους το επιμελητήριο δεν τους έχει… βρει ποτέ! Δηλαδή, δεν εμφανίστηκαν ποτέ!

Αυτά! Αναμείνατε, επομένως στα… γραφεία σας μέχρι νεωτέρας…

3 σχόλια:

  1. Το ασυγχώρητο δε, της Διοίκησης του ΕΕΑ είναι ότι ξόδεψε €150.000 για να στείλει τα εξώδικα!
    ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΑ 150000 ΠΟΥ ΞΟΔΕΨΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ..............
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ..........
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΥΤΗ ΕΝΕΡΓΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΙΣ ΛΙΓΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΕΟΣ ........................
    ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΟΙ ΧΑΣΑΠΗΔΕΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ
    ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΒΡΥΧΙΩΝ ΤΤΩΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΣΟΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ
    ΟΧΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΓΚΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΗ ΜΕ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ................
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΤΕ ΕΙΣΤΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΓΡΑΨΗ ΤΟ ΠΟΣΟ ΑΣΗΜΑΝΤΟΤΗΤΕΣ ΕΙΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΦΤΗΝΕΣ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα με το θεσμό το Σ/Λ λαθών και παραλέιψεων για να κατοχυρώνει επαγγελματίες έναντι κινδύνων ακριβώς έτσι όπως περιγράφεται.Έναντι λαθών και παραλείψεων.Θα έπρεπε όμως ή πολιτεία με όποια μορφή κι αν αυτή ερμηνεύεται να προβλέψει για το σύνολο των επιχειρηματιών να προβλέπει υποχρεωτική την ίδια ασφάλιση.Αναρωτηθήκατε ποτέ πόσοι ξενοδόχοι,γιατροί,φαρμακοποιοί,εγκαταστάτες,αρχιτέκτονες,πολ. μηχανικοί,εργολάβοι,χρηματιστηριακοί σύμβουλοι μπορούσαν να προηγούνται αυτής της υποχρεωτικής ασφάλισης?
    Ή μήπως οι διενεργούντες την όποια διαδικασία ασφάλισης ήταν ο πιο εύκολος και πιο αδύνατος κρίκος των ασφαλιστικών εταιρειών-Επιμελητηρίου-Υπουργείου?
    Λίγα μας αφήσατε, πάρτε τα κι αυτά.Τόσα χρόνια με την τσάντα στο δρόμο,απο σπίτι σε σπίτι,δίπλα στον ασφαλισμένο μας μάθαμε να επιβιώνουμε.Είμαστε άλλη "ράτσα"εμείς.
    'Οσο πιο γρήγορα τα αντιληφθείτε τόσο πιο γρήγορα η ασφαλιστική βιομηχανία θα πάρει την θέση που της αξίζει στην χώρα μας.Αν όχι εμείς έχουμε επιλογές.Εσείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.ΑΣ ΔΟΥΝ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΑ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή