Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Ασπίς Πρόνοια: Ημερολόγιο Θανάτου

Η Φ. Χ είναι 46 ετών παντρεμένη με ένα παιδάκι 8 ετών. Ο άντρας της είναι 55 ετών. Στις 28-05-2008 έκανε ολική μαστεκτομή λόγω καρκίνου. Έκτοτε και μέχρι τις 27-11-2009 υποβλήθηκε σε πολλαπλές θεραπείες για να αποφύγει τις μεταστάσεις. Η Ασπίς Πρόνοια της χρωστάει περίπου 8.000 ευρώ, χρήματα τα οποία εκείνη έχει πληρώσει στα νοσοκομεία.
Στις 12-04-2009 ο άντρας της Μ. Α. νοσηλεύτηκε εκτάκτως λόγω οξέος εμφράγματος του μυοκαρδίου με αποτέλεσμα ναι μεν να σωθεί αλλά να πάθει μόνιμη ολική ανικανότητα (αναγνωρισμένη από το ταμείο του Ο.Α.Ε.Ε.) και να δικαιούται το ποσό των 12.000 ευρώ  τα οποία ποτέ δεν του έδωσε η Ασπίς Πρόνοια. 

Η οικογένεια είχε τοποθετήσει τις αποταμιεύσεις μιας ζωής, ύψους 150.000 ευρώ, στην ίδια εταιρία σε εφ' απαξ προγράμματα με κύριο μέλημα την εξασφάλιση του παιδιού τους.

Σήμερα κανένα νοσοκομείο δεν τους δέχεται σαν ασφαλισμένους της  Ασπίς Πρόνοια και καμία άλλη ασφαλιστική εταιρία δεν τους ασφαλίζει λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας για τα οποία, ωστόσο εκείνοι είχαν προνοήσει εγκαίρως.

Κανένα πολιτικό πρόσωπο δεν συγκινείται από τις ιστορίες χιλιάδων ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια που καθημερινά βιώνουν το δικό τους Γολγοθά;

1 σχόλιο:

  1. Τα πολιτικά πρόσωπα είναι ΟΛΑ λαμόγια σαν τον Ψωμιάδη. Αν ήταν τίμιοι και σωστοί, δε θα τον άφηναν τόσα χρόνια να κάνει τις απατεωνιές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή