Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

«Ειδική» λύση για τους ασφαλισμένους σε Ασπίς και Commercial εξετάζει η ΤτΕ

Πηγή: insuranceworld.gr
Η ΤτΕ προτείνει να εξομοιωθούν οι εν λόγω αποζημιώσεις στο επίπεδο των αποζημιώσεων που προβλέπεται και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους

Στο τέλος Απριλίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οριστικοποίησης του χαρτοφυλακίου των απαιτήσεων της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value, με την ανάρτηση του χαρτοφυλακίου από τον Επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής, κ. Γιάννη Παντελίδη.

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτίμησης του χαρτοφυλακίου επιβεβαιώνει τις αρχικές εκτιμήσεις για έλλειμμα των δύο εταιρειών περί των 550 εκατ. ευρώ περίπου, από τα οποία τα 450 εκατ. ευρώ αναλογούν στην Ασπίς Πρόνοια και τα 100 εκατ. ευρώ στην Commercial Value.


 Η εκτίναξη του ελλείμματος, επισημοποιεί την αδυναμία αποζημίωσης των ασφαλισμένων των δύο εταιρειών από το Επικουρικό Κεφάλαιο, τα έσοδα του οποίου δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τα 15 εκατ. ευρώ το τρέχον έτος και   απομακρύνει παράλληλα το ενδεχόμενο εξεύρεσης αναδόχου για την ανάληψη μέρους ή του συνόλου του χαρτοφυλακίου.

Σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος η Τράπεζα της Ελλάδος εισηγείται την αλλαγή του νόμου για το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής με την εξομοίωση των αποζημιώσεων για τους ασφαλισμένους της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value στο επίπεδο των αποζημιώσεων που προβλέπεται και για τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, δηλαδή στις 30.000 ευρώ για τις ασφαλίσεις ζωής και στις 60.000 ευρώ για τις ασφαλίσεις θανάτου και ατυχήματος. 


Η λύση που προτείνει η Τράπεζα της Ελλάδος φαίνεται ότι ικανοποιεί τις απαιτήσεις για τον κύριο όγκο των ασφαλισμένων, που έχουν τοποθετήσει σε ασφαλιστήρια συμβόλαια των δύο εταιρειών ποσά της τάξης των 5.000, 10.000 ή 20.000 ευρώ. Πρόκειται για τη συντρηπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων, σε αντίθεση με εκείνους που έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά άνω των 100.000 και οι οποίοι θα ικανοποιηθούν σε ελάχιστο ποσοστό. 


Το γεγονός δημιουργεί προβληματισμό στο υπουργείο Οικονομικών που αντιμετωπίζει την προοπτική κατάθεσης αγωγών από σημαντική μερίδα ασφαλισμένων και καλείται να πάρει την τελική απόφαση για την εξεύρεση της καλύτερης λύσης.

2 σχόλια:

  1. Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΥΕΡΓΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ. ΕΦΟΣΟΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν υπαρχουν πια ευεργετικα μετρα και ειδικες ανοησιες ολοι ηθελαν το κατι παραπανω ασφαλιστες και πελατες
    ε λοιπον το πηραν οσο σκληρο και αν ακουγεται
    αυτο αυτη ειναι η πραγματικοτητα
    σε αυτη τ5ην χωρα ζουμε
    ολοι κατι θελουν να παρουν χωρισ να δωσουν το πραγματικο αντιτιμο τελοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
    και καποιοι αλλοι σημερα πουλανε φτηνα ανυτιμε...
    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΔΗΤΕ ΤΑ ΙΧΝΗ ΚΟΡΟΙΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή