Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Κέρδη και ισχυρή οικονομική κατάσταση για την Eureko

 Πηγή: insurancedaily.gr

Ως ικανοποιητικά χαρακτηρίζει τα οικονομικά αποτελέσματα του 2010 ο όμιλος Eureko, που σημείωσε καθαρά κέρδη 1,2 δισ. ευρώ. 

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα με την Interamerican, που αποτελεί εταιρεία πρώτης γραμμής μεταξύ των θυγατρικών του εκτός Ολλανδίας, μαζί με τις εταιρείες Eureko Sigorta (Τουρκία) και Oranda (Ρωσία).
 
Ακόμη, η Eureko σημείωσε το 2010 αισθητή πρόοδο σε μία σειρά από ζητήματα, όπως ο διακανονισμός για τα προϊόντα unit linked (ασφαλιστικά-επενδυτικά) στις Κάτω Χώρες και η οργανωτική αναδιάρθρωση του ομίλου. Η Eureko διένειμε μερίσματα σε μετόχους ύψους 1 δισ. ευρώ και παρουσιάζει ενοποιημένο δείκτη φερεγγυότητας 220%, είναι δε η μοναδική ασφαλιστική εταιρεία στην Ολλανδία που δεν έχει υποβαθμιστεί από την αρχή της κρίσης, το 2008, έχοντας αναβαθμιστεί το 2010 από την Standard & Poor’s ως ασφαλιστική σε Α+.

Τα θετικά αποτελέσματα της Eureko ενισχύουν και την υπόσταση της Interamerican στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, παράλληλα με τον ισχυρό ισολογισμό και τη φερεγγυότητα που η ελληνική εταιρεία παρουσιάζει. Αναφερόμενος στη Eureko, ο Willem van Duin, πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου, τόνισε τα σημαντικά βήματα βελτίωσης προς μια πελατοστρεφή πολιτική με έμφαση στην εμπορική διάθεση και τον επαγγελματισμό, ενώ επιτεύχθηκε μείωση της πολυπλοκότητας προϊόντων – διαδικασιών και του λειτουργικού κόστους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου