Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Στην τελική ευθεία τέσσερις ασφαλιστικές για τα τεστ αντοχής

Πηγή: insuranceworld.gr

Τα αποτελέσματα των stress tests θα συζητηθούν τον Ιούλιο στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ΕΕ

Στην τελική ευθεία για την κατάρτιση των φακέλων τους σχετικά με τα stress tests βρίσκονται οι ασφαλιστικές Εθνική Ασφαλιστική, EFG Eurolife (Ζωής και Γενικών), ΑΤΕ Ασφαλιστική και Ευρωπαϊκή Πίστη. 

Οι τέσσερις ασφαλιστικές, καλούνται μέχρι το τέλος Μαΐου να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδος όλα τα στοιχεία που αφορούν στη δοκιμασία των τεστ αντοχής, και, εν συνεχεία, η ΤτΕ αφού επεξεργαστεί τα σχετικά δεδομένα θα τα κοινοποιήσει -έως τις 15 Ιουνίου- στην EIOPA (European Insurance and Occupational Pensions Authority).
Δεκαπέντε ημέρες αργότερα, στις 30 Ιουνίου, η EIOPA θα επικοινωνήσει στα αρμόδια όργανα της κοινότητας τα αποτελέσματα των stress tests, προκειμένου αυτά να συζητηθούν, τον Ιούλιο, στο συμβούλιο υπουργών Οικονομικών.


Τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής θα κοινοποιηθούν αμέσως μετά στις αρμόδιες εθνικές αρχές, ώστε να λάβουν γνώση για την κεφαλαιακή επάρκεια των ασφαλιστικών εταιρειών που εποπτεύουν και να κρίνουν ποιες θα χρειαστούν κεφαλαιακή ενίσχυση και ποιες όχι.


Πάντως, στελέχη και των τεσσάρων ασφαλιστικών που συμμετέχουν στα τεστ αντοχής φέρονται να είναι αισιόδοξα για τις επιδόσεις των εταιρειών τους.


Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, οι μήνες που ακολουθούν αναμένονται θερμοί, δεδομένου ότι παράλληλα με τα stress test«τρέχουν» και οι έλεγχοι της Τραπέζης της Ελλάδος, που επίσης κινούνται σε πολύ αυστηρό πλαίσιο, ώστε στο σύνολό της η ασφαλιστική αγορά να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει στην εκπνοή του 2012 το Solvency II.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου