Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Αισιόδοξο μήνυμα με αύξηση αφίξεων τουριστών

Πηγή:Καθημερινή
 Η χώρα μας καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις Γάλλων, Ιταλών, Ισπανών και Γερμανών

Βαθιά ανάσα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία θα δώσει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, φέτος ο τουρισμός, αφού, όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, οι αφίξεις ξένων τουριστών θα αυξηθούν φέτος κατά 10%, σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο. 

Η ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας και οι ανταγωνιστικές τιμές που προσφέρουν οι Ελληνες ξενοδόχοι είναι οι δύο βασικοί λόγοι της αύξησης του ενδιαφέροντος για διακοπές στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με έρευνα, η χώρα μας κατέλαβε την τρίτη θέση στις προτιμήσεις Γάλλων, Ιταλών, Ισπανών και Γερμανών, ενώ ήδη οι κρατήσεις από τη Βρετανία, τις σκανδιναβικές χώρες και τη Ρωσία εμφανίζουν διψήφιο ποσοστό αύξησης σε σχέση με το 2010. Οι ξενοδόχοι είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι και για το 2012, αφού έχουν αρχίσει ήδη να κλείνουν συμβόλαια με tour operators, και μάλιστα με σχετικά καλύτερες τιμές, απ' ό,τι το 2011. 

Πάντως, η φετινή βελτίωση δεν είναι αρκετή για να αναπληρώσει τις απώλειες που είχε ο ελληνικός τουρισμός τα δύο προηγούμενα χρόνια και οι οποίες ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου