Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Με αυξήσεις στα ασφάλιστρα θα απαντήσουν οι ασφαλιστικές στα πρόστιμα για τον ΦΠΑ

Πηγή:asfalisinet.gr


Αναπόφευκτη η αύξηση των ασφαλίστρων υγείας αν η κυβέρνηση επιμείνει στην πληρωμή του ΦΠΑ με 13% . Κι αυτό γιατί οι ασφαλιστικές εταιρίες θεωρούν οτι για να καλυφθεί αυτή η διαφορά απαιτείται αντίστοιχη τιμολόγηση των συμβολαίων. Σε σχετική δήλωσή του ο προέδρου Επιτροπής Υγείας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με δήλωση του κ. Δημήτρη Μαζαράκη.
 
«Με την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή για επιβολή προστίμου σε δύο ασφαλιστικές εταιρείες για άρνηση κάλυψης Φ.Π.Α. εξόδων νοσοκομειακής περίθαλψης, παραβλέπετε το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες έχουν προβεί στον ακριβή υπολογισμό αυτών των υποχρεώσεων και στην ανάλογη τιμολόγησή τους.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η επιβάρυνση των νοσοκομειακών υπηρεσιών από ένα νέο φόρο ύψους 13% οδηγεί σε επιβάρυνση της ασφαλιστικής αποζημίωσης κατά τρόπο πλήρως απρόβλεπτο και επομένως η κάλυψή του απαιτεί την αναπροσαρμογή των σχετικών ασφαλίστρων».

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΥΞΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΕΠΙΣΗΣ...ΑΝ ΜΗΝ ΤΙ ΑΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή