Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Κρίνεται το μέλλον της Ασφαλιστικής Eurostar

Πηγή: asfalisinet.gr
Tην στάση της εποπτικής αρχής αναμένουν στον ασφαλιστικό κλάδο σχετικά με το μέλλον της ασφαλιστικής εταιρίας Eurostar, για την οποία η Τράπεζα της Ελλάδος είχε θέσει προθεσμία για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της τάξεως περίπου των 4 εκατ. ευρώ.  Αν και η σχετική προθεσμία που είχε δοθεί φέρεται να έχει εκπνεύσει, η εποπτική αρχή δεν έχει πάρει ακόμα κάποια απόφαση.
 
Ήδη από τις τρεις εταιρίες που είχαν μπει στο στόχαστρο της του τμήματος εποπτείας των ασφαλιστικών εταιριών της Τράπεζας της Ελλάδος για αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου για την κάλυψη των αποθεματικών τους, μόνο μία ανταποκρίθηκε και συγκεκριμένα η Ασφάλειαι ΜΙΝΝΕΤΑ . 

Μάλιστα απο την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επήλθε και αλλαγή στην μετοχική σύνθεση, σε σχέση με τον πλειοψηφικό πακέτο που μέχρι πρόσφατα κατείχε η οικογένεια ΜΙΝΕΤΤΑ.

Η δεύτερη εταιρία η Ευρωπαϊκή Πρόνοια δεν τα κατάφερε και έτσι παρήμερων ανακλήθηκε η άδεια λειτουργία της, ενώ παραμένει ο γρίφος σχετικά με την Εurostar.

Αλλά  ωστόσο γενικότερα στην ασφαλιστική αγορά και στις μικρές και μεσαίες ασφαλιστικές εταιρίες υπάρχει έντονη η αγωνιά για το μέλλον τους και την ανταπόκριση τους στην κάλυψη των απαιτούμενων κεφαλαίων φερεγγυότητας .

Επίσης, σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα στην εφημερίδα Ημερησία, με άξονα την ασφαλιστική εταιρία International και τον Μιλτιάδη Νεκτάριο, παλιό στέλεχος της αγοράς, που πρόσφατα ανέλαβε την θέση του προέδρου γίνεται προσπάθεια «να δημιουργηθεί ένας «ελληνικός ασφαλιστικός πόλος» που θα συγκεντρώσει μεγάλος μέρος από την αγορά αυτοκινήτου και θα λειτουργήσει ως αντίπαλο δέος στις ξένες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. 

Οι επαφές έχουν γίνει προς όλες τις μεγάλες ελληνικές εταιρείες στον κλάδο του αυτοκινήτου, όπως η Υδρόγειος, η Ατλαντική Ένωση, ο όμιλος Μινέττα, η Δύναμις ΑΕΓΑ και σύμφωνα με πληροφορίες ήδη βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με τη διοίκηση της Eurostar, προκειμένου να συμφωνήσει είτε να κατατεθεί μία πρόταση εξαγοράς που θα ευνοεί και τις δύο πλευρές είτε να μετακινηθεί μέρος των χαρτοφυλακίων της Eurostar προς την International.»

1 σχόλιο: