Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Παρατείνεται η προθεσμία για τη VDV Leben

Πηγή: insuranceworld.gr
Εξαιρετικά περιορισμένο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνει η ασφαλιστική αγορά για το χαρτοφυλάκιο της VDV Leben.

 Εξαιρετικά περιορισμένο φαίνεται πως είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνει η ασφαλιστική αγορά για το χαρτοφυλάκιο της VDV Leben International AEAZ. Ο χρόνος «τρέχει» και όπως αναφέρουν πηγές του iw, μέχρι και χθες δεν είχαν υποβληθεί δεσμευτικές προσφορές από υποψηφίους αναδόχους.

Το γεγονός αυτό φαίνεται πως υποχρέωσε το Εγγυητικό Κεφάλαιο να παρατείνει την προθεσμία υποβολής προσφορών μέχρι τις 31 Μαΐου, ελπίζοντας ότι η εικόνα θα ανατραπεί προς το θετικότερο.

Πάντως, πρόθεσή της να μελετήσει το φάκελο της VDV Leben International AEAZ, εξεδήλωσε προ μερικών εβδομάδων μια μόνο ασφαλιστική εταιρεία, η Ευρωπαϊκή Πίστη, η οποία όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς μέχρι και χθες δεν είχε επανέλθει στο Εγγυητικό Κεφάλαιο με δεσμευτική προσφορά.

Υπενθυμίζεται ότι το χαρτοφυλάκιο της ανακληθείσας ασφαλιστικής περιλαμβάνει περί τα 15.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα οποία εφόσον δεν περάσουν σε κάποιο ανάδοχο θα τεθούν υπό την «προστασία» του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής. Σε αυτή την περίπτωση, θα είναι η πρώτη φορά που ο επικουρικός φορέας θα ενεργοποιηθεί για την κάλυψη ασφαλισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου