Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

10 δισ. λίρες θα πληρώσουν για τον κλάδο ατυχημάτων οι Βρετανοί ασφαλιστές

Πηγή: insuranceworld.gr
Αυξάνονται συνεχώς οι αποζημιώσεις που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές εταιρείες στη Μεγάλη Βρετανία για προσωπικά ατυχήματα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Datamonitor

Τα στοιχεία της έκθεσης δείχνουν πως οι αποζημιώσεις στον εν λόγω κλάδο από 8,4 δισ. λίρες που ανήλθαν το 2010 αναμένεται μέχρι το 2014 να φτάσουν τις 10 δισ. λίρες, κυρίως λόγω της αύξησης των αξιώσεων από τροχαία ατυχήματα. 

Οι αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η αύξηση στα ατυχήματα θα συνεχιστεί παρά τις νέες ρυθμίσεις που έλαβε η πολιτεία για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ενώ πέρα από τις αξιώσεις για σωματικές βλάβες σε τροχαία ατυχήματα, που αποτελούν το 80% του συνόλου των προσωπικών ατυχημάτων, στην αύξηση των αποζημιώσεων συνέβαλε σε μικρότερο βαθμό και η αύξηση των αξιώσεων για ατυχήματα με ευθύνη των εργοδοτών, δημόσιας ευθύνης αλλά κλινική αμέλεια.

Η κα Barbara Kubis-Labiak, αναλυτής της Datamonitor, δήλωσε πως «λόγω των απόψεων που προβάλλονται μέσω τηλεόρασης αλλά και τη λανθασμένη πολιτική των δικηγόρων και των γραφείων διαχείρισης ατυχημάτων είμαστε σήμερα αντιμέτωποι με παράλογες απαιτήσεις και δυσανάλογες αξιώσεις αποζημιώσεων, γεγονός που καθιστά απαραίτητη την αλλαγή του ρυθμιστικού πλαισίου της ασφαλιστικής αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου