Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συνάντηση Κατσέλη και ΕΑΕΕ

Πηγή: insuranceworld.gr

Το πλαίσιο στο οποίο ο κλάδος θα μπορούσε να συμμετάσχει στο δεύτερο πυλώνα ασφάλισης συζήτησε η υπουργός με τους εκπροσώπους της Ένωσης

Θετική εξέλιξη φαίνεται πως είχε η χθεσινή συνάντηση των εκπρόσωπων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Λούκα Κατσέλη, καθότι, όπως αναφέρεται από την πλευρά του υπουργείου, η υπουργός άνοιξε το θέμα του δεύτερου πυλώνα ασφάλισης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο θεσμό των Επαγγελματικών Ταμείων.

Η κ. Κατσέλη, από κοινού με το Γενικό Γραμματέα Καταναλωτή, Δημήτρη Σπυράκο, συζήτησαν το πλαίσιο υπό το οποίο ο κλάδος θα μπορούσε να συμμετάσχει στο δεύτερο πυλώνα ασφάλισης, ώστε να συμβάλλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα οι δύο πλευρές συζήτησαν και το επίμαχο θέμα του νομοσχεδίου περί διαφάνειας στην ασφαλιστική αγορά, για το οποίο η Ένωση διατύπωσε τις ενστάσεις της για μια σειρά από θέματα, όπως η τιμολόγηση των προϊόντων Υγείας, το πλαίσιο που προωθεί το υπουργείο για την ενημέρωση των ασφαλισμένων, καθώς και το ζήτημα των προμηθειών προς τα δίκτυα πωλήσεων - κυρίως σε ότι αφορά τον κλάδο Ζωής.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, με το σχέδιο νόμου, που πρόκειται να αναρτηθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, ενισχύονται οι κανόνες ενημέρωσης και διαφάνειας στην προώθηση και παροχή των ασφαλιστικών υπηρεσιών, με σκοπό την προστασία των ασφαλισμένων και την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επίσης, οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συγκρότηση μίας κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο «τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ασφαλιστικής αγοράς, η οποία θα λειτουργήσει τόσο προς όφελος των καταναλωτών μέσω της λήψης υψηλής ποιότητας και σωστά τιμολογημένων υπηρεσιών, όσο και υπέρ της αποτελεσματικής λειτουργίας του κλάδου».

Αυτό το οποίο δεν διευκρινίσθηκε είναι αν η ομάδα εργασίας θα εξετάσει και το σχέδιο νόμο περί διαφάνειας, διότι σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό οι αλλαγές που θα επέλθουν επ΄ αυτού να είναι σημαντικές και να μην έχουν απλά διορθωτικό χαρακτήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου