Ελεύθερη Ενημέρωση - Βήμα στην Άποψη



Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Aνοίγει διάλογος για διαφάνεια στα ασφαλιστικά συμβόλαια και τα επαγγελματικά ταμεία

Πηγή: asfalisinet.gr
 
Ομάδα εργασίας συγκρότησαν υπουργείο Εργασίας και Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών, μετά την συνάντηση με το Προεδρείο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος που είχαν χθες η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκα Τ. Κατσέλη, και ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δημήτρης Σπυράκος. 
 
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το σχέδιο νόμου που πρόκειται να αναρτηθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, με το οποίο ενισχύονται οι κανόνες ενημέρωσης και διαφάνειας στην προώθηση και παροχή των ασφαλιστικών υπηρεσιών, με σκοπό την προστασία των ασφαλισμένων και την ενίσχυση του κύρους και της αξιοπιστίας της ιδιωτικής ασφάλισης.


Επιπλέον, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με το θεσμό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης ως δεύτερος πυλώνας στο χώρο της ασφάλισης.

Οι δύο πλευρές αποφάσισαν τη συγκρότηση μίας κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα συζητήσει και θα επεξεργαστεί θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με στόχο τη δημιουργία μίας ανταγωνιστικής ασφαλιστικής αγοράς, η οποία θα λειτουργήσει τόσο προς όφελος των καταναλωτών μέσω της λήψης υψηλής ποιότητας και σωστά τιμολογημένων υπηρεσιών όσο και υπέρ της αποτελεσματικής λειτουργίας του κλάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου